• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

19.07.2023

14:46

Reakcija advokata Kostinih žrtava! Vladimir je učio sina da puca, nije obezbedio svoje pištolje

Informer

Vesti

Reakcija advokata Kostinih žrtava! Vladimir je učio sina da puca, nije obezbedio svoje pištolje

Podeli vest

Advokat Zora Dobričanin, punomoćnik članova porodice jedne od ubijenih devojčica u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kaže da nije tačno da je oružje kojim je Kosta izvršio zločin 3. maja u toj školi, bilo propisno skladišteno i apsolutno obezbeđeno, kako tvrdi odbrana njegovog oca Vladimira

- Oružje je nesporno bilo neadekvatno obezbeđeno - izjavila je Zora Dobričanin Nikodinović koja je u utorak prisustvovala ispitivanju Koste K. u okviru istrage koju Više tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca Vladimira K. zbog sumnje da oružje nije adekvatno obezbedio, te je njegov sin tim pištoljima izvršio masakr u OŠ " Vladislav Ribnikar".

Foto: Novak Đurović

Vladimir je učio sina da puca tvrdi advokatica porodice žrtva

 

Dobričanin tvrdi i da je od strane odbrane javnosti netačno prezentovano da nije otac taj koji je omogućio dečaku prvi kontakt sa oružjem i učio ga da puca.

- To znam, jer su to pre svega bila moja pitanja i odgovori K.K. na ta pitanja - istakla je ona i objasnila da Kosta jeste izjavio neko kajanje ali da to nije tako zvučalo. 

- Jeste izgovorio neke rečenice koje glase tako, ali ne zvuče kao kajanje, jer su, izgovorene hladnokrvno - kazala je Dobričanin.

Ona je pojasnila i zašto je odlučila da javno danas o ovome progovori, ukazujući da je postojao dogovor svih prisutnih tokom saslušanja da se van sudnice samo saopšti da je Kosta ispitan u svojstvu svedoka.

Foto: Tanjug

Vladimir nije obezbedio oružje

- Odbrana okrivljenog Vladimira K. iznela je u javnost neistinite detalje sa tog saslušanja. Zbog toga sam ja od roditelja stradale devojčice A.B., kao njihov punomoćnik zamoljena da to demantujem. Takođe stav i svih drugih oštećenih i mojih kolega jeste da ne treba iznositi u javnost ništa sem neophodnih stvari, ali smo ovog puta izazvani, zbog čega moram da demantujem reči branioca - objasnila je Dobričanin Nikodinović i dodala:

- U ime svojih klijenata i svih drugih kolega i oštećenih, zamolila je i stručnu javnost da samo tačno, precizno i sa dužnom pažnjom izveštava o ovom slučaju, kako se dokazi ne bi kontaminirali i nakon toga bili neupotrebljivi.

Povodom formiranja skupštinskog Anketnog odbora koji će se baviti ovim zločinom kao i zločinom u Mladenovcu od 5. maja, Dobričanin Nikodinović je istakla da su svi punomoćnici porodica ubijenih i ranjenih u ovom masakru jednoglasni u stavu da bi rad Anketnog odbora u ovom trenutku bio kontraproduktivan.

- Rad Anketnog odbora mi mogao da ugrozi tužilačku istragu i krivične postupke u celini jer bi, činjenice i dokazi od značaja za krivični postupak mogle da izađu u javnost pre suđenja. Moglo bi doći do situacije da se svedoci prvo ispituju pred anketnim odborom, pa onda eventualno pred tužilaštvom i sudon, što svakako ne bi bilo dobro, jer bi uticalo na autentičnost iskaza. Mi smatramo da je to nepotrebno u ovom trenutku - kazala je Dobričanin.

Inače kako je Dorbičanin objasnila svi punomoćnici oštećenih roditelja i dece u ovom slučaju saglasni su da Više tužilaštvo u Beogradu vodi postupak za masakr u školi profesionalno, ekspeditivno i posvećeno, te da nema nikakve potrebe da se u to meša laička javnost, jer to, kako smatra može biti kontraproduktivno.

- Kad kažem laička javnost, svi osim tužilaca, advokata i sudija predstavljaju laičku javnost, pa tako ne želimo da činjenice i dokazi iz ovog predmeta budu predmet prepucavanja političkih neistomišljenika pre nego što budu razmatrani pred sudom - istakla je Dobričanin i dodal da ne vdi benefit angažovanja Anketnog odbora, s obzirom da su predmeti ovih ubistava u nadležnosti tužilaštva kao dela sudske vlasti.

- Mi smatramo da tužilaštvo i policija u ovom trenutku rade svoj posao. Nama su otvorena vrata da bilo koji predlog stavimo i tužilaštvo to prihvata, ispituje i istražuje, a prihvata i predloge za izvođenje dokaza, dok pazi na prava okrivljenih. Mislim da ovaj postupak treba da ostane tamo gde mu je mesto - da se sudski postupci vode u sudnicama i u sudskim kabinetima - kazala je na kraju Zora Dobričanin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Kraj: Danci ipak lak zalogaj za "pancere"!
EURO 2024

Kraj: Danci ipak lak zalogaj za "pancere"!

Dašanji program na Evropskom prvenstvu u Nemaćkoj posvećen je dvema utakmicama osmine finala. Švajcarska je savladala Italiju sa 2:0 i izbacila ih sa takmičenja. U istoj fazi takmičenja u Dortmundu se sastaju Nemačka i Danska.

29.06.2024

15:37

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija