• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dudvarski

19.07.2023

22:59

Legiji treba ponovo da sude, inspektor našao nove dokaze!

Informer DN

Vesti

Legiji treba ponovo da sude, inspektor našao nove dokaze!

Podeli vest

Postoje novi dokazi koji bi mogli da obore presudu Miloradu Ulemeku Legiji (55), osuđenom u Specijalnom sudu u Beogradu na 40 godina zatvora za ubistvo premijera Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine.

Za to bi trebalo da mu se sudi ponovo!

Ovo je juče u emisiji Info Jutro na Informer TV izjavio Ulemekov advokat Aleksandar Kovačević, koji je pojasnio da još nije podneo nadležnom sudu zahtev za ponavljanje postupka, plašeći se da će automatski, bez ozbiljne rasprave, biti odbijen.

Foto: Zoran Sinko

Zoran Đinđić je, prema presudi, ubijen jednim metkom

Kovačević je naglasio da je sud po automatizmu i ranije odbacivao neke njegove predloge i dokaze, i sad više ne može da ih koristi kao argument za ponavljanje postupka.

- Morate da znate, Zakon o krivičnom postupku je precizan, ako podnesem nadležnom sudu novi dokaz i on ga odbije, više ne mogu da ga koristim. Zato još nisam podneo zahtev za ponavljanje postupka. Još nema volje da se obnove neki procesi kod nas - naglasio je Kovačević.

Advokat napominje da bi jedan od dokaza koji bi eventualno prezentovao na ponovljenom suđenju bila izjava Žarka Popovića, bivšeg načelnika Odeljenja za krvne delikte beogradske policije, koji mu je rekao da je bio među prvima na mestu ubistva premijera Đinđića u Ulici admirala Geprata u Beogradu.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Advokat Kovačević će tražiti novi proces

- Ispričao mi je da je našao dve čaure, jednu pored druge. Znači, on ima saznanja iz prve ruke, a nikada nije svedočio u sudu. Razgovarao sam sa njim i videćemo kada ćemo i kako da podnesemo sudu nove dokaze i upotrebimo institut vanrednog pravnog leka - kazao je Kovačević.   

Predsednik Sindikata policije i policijskih starešina Blažo Marković, koji je takođe bio gost na Informer TV, rekao je da poznaje Žarka Popovića, kazavši za njega da je "pravi profesionalac".

- Ako je on, a jeste, bio prvi na mestu ubistva premijera, sigurno je uradio sve kako bi obezbedio dokaze. Dakle, to podrazumeva osiguravanje materijalnih tragova, kao i njihovo fortgrafisanje. To bi trebalo da budu dovoljni dokazi za pokretanje novog postupka protiv Milorada Ulemeka - naveo je on.

Puki izvršioci

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, podržao je inicijativu da se ponovi suđenje Legiji i Zvezdanu Jovanoviću, koji je osuđen kao direktni atentator na Đinđića.

Foto: Zoran Sinko

Kapetan Dragan

- Važno je da Legija i Zvezdan konačno otkriju pravu pozadinu atentata na premijera. Oni su, prema presudi, bili samo izvršioci, a o nalogodavcima se 20 godina nakon atentata i dalje ništa ne zna - kategoričan je Kapetan Dragan.

Prekinuli štrajk glađu i žeđu u Zabeli

Osuđenici Milorad Ulemek, Miloš Simović i Dalibor Ristić, koji su u ponedeljak započeli štrajk glađu i žeđu, počeli su u sredu ponovo da uzimaju vodu i hranu koja se sprema u zatvoru, navodno, zato što je uprava Zabele izašla u susret njihovim zahtevima. Legija je, inače, tražio da mu se omoguće bračne posete i korišćenje "ljubavne sobe", pravo na školovanje i na češće dobijanje paketa.+


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija