• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

21.07.2023

19:31

Drama na Zapadnoj Moravi! Pokušaj rashlađivanja Čačanin zamalo platio glavom!

I. M.

Vesti

Drama na Zapadnoj Moravi! Pokušaj rashlađivanja Čačanin zamalo platio glavom!

Podeli vest

Na gradskom kupalištu na Zapadnoj Moravi teško je povređen mladić, kada ga je voda prebacila preko brane, a on upao u jednu od ustava. Pukom srećom, mlađi muškarac je padom zadobio prelom potkolenice i povredu skočnog zgloba.

U ovoj dramatičnoj situaciji su reagovali spasioci, koji su mladića izvadili iz vode, i ako kupalište zvanično nije pušteno u rad.

Mladić se kupao u neposrednoj blizini ustava i verovatno im je prišao preblizu, kada ga je voda prebacila preko brane. Upao je u Moravu sa druge strane kupališta, ali su spasioci odmah reagovali. Imao je sreće, jer su ranijih godina ljudi zbog spstvene neopreznosti prolazili sa daleko težim povredama - kaže jedan od kupača koji se zatekao na licu mesta.

Spuštanjem rečnih ustava na brani jezero je formirano još pre nekoliko dana ali zvanična sezona kupanja još nije počela.

Od dana kada je jezero formirano na kupalištu kod brane su prisutni i spasioci, bez obzira što kupalište nije otvoreno za posetioce. Razlog zašto na kupalištu još nije počela sezona je taj što se još uvek čekaju rezultati kvaliteta vode na kupalištu koje radi Zavod za javno zdravlje u Čačku. Čim dobijemo te analize, odobrićemo pristup kupalištu - izjavio je Matija Bratuljević, direktor SC "Mladost" koje upravlja kupalištem. On je dodao da na ovoj lokaciji svakodnevno dežuraju dva spasioca, pored vidljivih znakova upozorenja da kupalištu pristup još uvek nije dozvoljen.

Pored znakova, u samom jezeru su postavljene bove koje onemogućavaju ulazak u jezero – kazao je Bratuljević, ističući da su spasioci i dalje prisutni.

Foto: I. M.

 

 

Mladić primljen u bolnicu sa teškim povredama

U Urgentnu službu Opšte bolnice u Čačku mladić je primljen sa teškim telesnim povredama, zbrinut je i osim dužeg oporavka neće imati teže posledice.

Pacijent je primljen sa prelomom potkolenice i povredom skočnog zgloba. Povrede su sanirane a on je sa gipsom otpušten na kućno lečenje. Dobio je i savet o redovnim kontrolama koje su u ovakvim situacijama neophodne - izjavila je dr Marija Stranjanac, PR bolnice u Čačku.

Na istom kupalištu lane utopila se žena

Podsećamo, prošle godine se na istom ovom kupalištu udavila starija žena, koja je na kupanje verovatno došla u ranim jutarnjim satima, kada nikog nije bilo na plaži. Njeno beživotno telo su našli kupači na dnu jezera, nekoliko sati kasnije.

Njene stvari su zatekli na plaži, ali niko nije video trenutak kada je ušla u vodu, zbog čega i pretpostavljaju da je u vodu ušla pre svih i pre zvaničnog početka radnog vremena kupališta, o čemi je Informer pisao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija