• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

25.07.2023

10:00

"Prvo se čuo prasak, a potom i jauci, povređenu devojčicu izvukli smo kroz prozor...": Meštani svedoče o jezivoj tragedji u Vrčinu

printscreen

Vesti

"Prvo se čuo prasak, a potom i jauci, povređenu devojčicu izvukli smo kroz prozor...": Meštani svedoče o jezivoj tragedji u Vrčinu

Podeli vest

U stravičnoj nesreći koja se dogodila na pružnom prelazu u Vrčinu nastradalo je dvoje mladih V.G. (18) i A.B. (15) kada je u automobil u kom su bili udario voz. Meštani za Informer svedočeći o jezivoj tragediji kažu da je scena bila jeziva.

Кako je za Informer ispričala Ivana Jovanović, čija je kuća stotinak metara udaljena od pružnog prelaza na kome se dogodila tragedija, samo je odjednom puklo i znala je da je bila nesreća.

- Bila sam na terasi kada je puklo. Prasak i onda se čula sirena voza. Znala sam da je bilo zlo. Кo bez duše sam trčala prema prelazu. Кada sam stigla ništa se nije videlo, ni auto ni voz, jer on se zaustavio daleko - objašnjava naša sagovornica i dodaje:

Foto: M.S.

 

- Samnom je dotrčao i moj brat on je prvi i video auto u travi i šiblju. Кada smo prišli čuli smo iz kola da neka devojčica viče:” Pomozite mi! Pomozite mi!” Prišli smo ali nismo mogli da je izvadimo. U onoj žurbi nisam ponela ni mobilni, ali je tada naišao jedan automobil i samo sam povikala da zovu policiju i hitnu.

Foto: M.S.

 

Naša sagovornica kaže da se ponovo vratila i da je tada prišla i videla vozača.
- Neko ga je osvetlio i videla sam da još diše, ali jedva. Devojčicu sa zadnjeg sedišta smo izvukli kroz prozor, ona nam je i rekla za drugaricu, ali nju nismo nigde videli. Tražili smo po onom mraku, ali je nigde nije bilo - kaže Ivana i dodaje da su nastradalu devojčicu tek posle petnaestak minuta pronašli bukvalno ispod vozača koji je preminuo.

Foto: M.S./sagovornica Informera

 

Iako se u prvom trenutku mislilo da je devojčica koja je povređena ispala iz vozila naša sagovornica navodi da to nije bilo tako.  

- Strašno je bilo za videti. Devojčica sa zadnjeg sedišta je bila svesna, ali izbezumljena. Кako i da ne bude. Tada je došao i doktor čiji je sin vozio. Nije mogao da stoji na nogama od šoka. Velika tragedija. Valjda če sada da se sete da stave semafor kod tog prelaza. Vozovi stalno prolaze, a retko koji mašinovođa svira. Кada se ide iz centra Vrčina prema nama, kao što je sada vozio ovaj mali, mora da se skoro izađe na šine da bi video da li ide voz - kazala je Ivana Jovanović


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!
Politika

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!

Nakon obraćanja poslanika Dragana Đilasa (Srbija protiv nasilja) koji je izneo niz primedbi na sastav nove Vlade Srbije, šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov poručio je da je Đilas govorio o Kosovu i Metohiji, a da nema prava da govori o Kosovu i Metohiji čovek koji je na organima svoje stranke dao nalog svoj potpredsednici da na forumu Zapadni Balkan potpiše deklaraciju u kojoj se svi oni zajedno, uključujući i tu stranku i druge socijaldemokratske stranke Balkana, zalažu za što brži ulazak Kosova u Evropsku uniju.

02.05.2024

11:37

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija