• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

28.07.2023

09:51

Suze u tišini potekle za Mišu! Na Novom groblju održan pomen ubijenom advokatu Ognjanoviću (VIDEO/FOTO)

Tanjug/informer

Vesti

Suze u tišini potekle za Mišu! Na Novom groblju održan pomen ubijenom advokatu Ognjanoviću (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

U krugu najbližih prijatelja i u prisustvu njegove udovice Sanje Papić i sina Petra, na Novom groblju održan je pomen beogradskom advokatu Miši Ognjanoviću, koji je ubijen u sačekuši 28. jula 2018. godine ispred svog stana na Novom Beogradu

Ispred Mišinog groba upaljene su sveće, položeni venci i cveće, a tešku tišinu remetili su povremeni jauci i plač za ubijenim advokatom, čije ubice i naručioci ovog zločina i posle pet godina nisu poznati.

Foto: M.S.

 

Pre pomena advokatova udovica Sanja Papić nije želela da komentariše istragu povodom surove likvidacije svog supruga, već se oglasila čituljom u kojoj je poručila da ubijeni Miša zauvek u njihovim srcima. 

Mišin sin iz prvog braka Petar, koji je u trenutku ubistva bio uz oca, na pitanje zašto još uvek nije rešeno njegovo ubistvo samo kratko rekao: Šta da vam kažem!

Po završetku pomena, prisutni su se u tišini razišli, samo je Mišin sin Petar ostao na grobu dugo gledajući u spomenik sa očevom slikom.

Foto: M.S.

 

Podsetimo, advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57), izrešetan je 28. jula 2018. godine u Novom Beogradu. Istraga nije okončana i zvanično je još uvek nepoznanica ko je njegov ubica i ko je naručilac!

Tri moguća motiva likvidacije

Spekuliše se o tri moguća motiva ubistva, svaki je vezan za rat klanova, ali od početka se sumnja da je likvidiran po nalogu kavačkog  klana na čijem čelu je Radoje Zvicer.

Prema prvom, Miša je žrtva nastavljenog rata porodica Bojović i Šaranović, drugi navodi da je to deo sukoba "kavačkog" i "škaljarskog" klana, jer Bojovićeva grupa sarađuje sa „škaljarcima” i kao treći - Ognjanović je ubijen zbog sukoba unutar Lukinog klana, jer je druga struja želela da ukloni sve njegove ljude od poverenja i da time oslabi njegov uticaj i moć.

Naročito je aktuelna priča o sumnjama policije da je počinilac ubistva neko od članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, za koju se navodi da je srpski ogranak "kavačkog" klana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija