• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.07.2023

16:14

Ovo je krvnik osuđen na 40 godina zatvora: Pre Ivane (14) ubio baku, silovao i dve snaje!

Informer

Vesti

Ovo je krvnik osuđen na 40 godina zatvora: Pre Ivane (14) ubio baku, silovao i dve snaje!

Podeli vest

Ivana Podraščić (14) iz Batajnice brutalno je silovana i ubijena pre tačno osam godina, a za taj zverski zločin na 40 godina robije osuđen je pravosnažno Darko Kostić (48).

Nesrećna devojčica je nestala 29. jula 2014. u Beogradu. Porodica je njen nestanak prijavila policiji tek 9. avgusta, uz objašnjenje da je i ranije bežala od kuće i da su sve vreme verovali da će se vratiti. Nažalost, kako se ispostavilo, monstrum Kostić ju je ubio dva dana posle nestanka.

Njeno telo u fazi raspadanja nađeno je početkom oktobra 2014., u dvorištu trošne i napuštene kuće na Petlovom brdu u kojoj je osuđeni u to vreme živeo. Prema optužnici, ovaj predator je svirepo silovao i motikom usmrtio Ivanu, a zatim njeno telo umotao u ćebe i zakopao pored obližnjeg potoka.

Zločin je otkriven poslednjeg dana septembra, kada je Kostićeva snaja Kristina Kovačević prijavila policiji da ju je on u istoj toj kući mučio i silovao!

Tragajući za dokazima o napadu na snaju, policija je u unutrašnjosti straćare pronašla Ivanin mobilni telefon. Monstrum je ubrzo priveden i podvrgnut poligrafskom testiranju, na kojem je "pao". Pritisnut i drugim dokazima, ipak je priznao do detalja kako je silovao i ubio devojčicu, a zatim napastvovao Kristinu. U međuvremenu, pronađen je i Ivanin leš. 

Foto: Informer

Potok gde je monstrum zakopao leš

Na početku suđenja, međutim, Darko je pokušao da se opravda torturom u policiji.

- Nemam nikakve veze sa Ivaninim nestankom, silovanjem i ubistvom. Kad sam je upoznao, bio sam u vezi sa njenom drugaricom. Jednom smo Ivana i ja imali intiman odnos, posle čega je više nisam video - izjavio je Kostić, koji je do tada već dva puta robijao zbog silovanja i ubistva.

Tokom postupka posebno je bilo potresno Kristinino svedočenje, na osnovu kojeg je izašla na videlo sva njegova brutalnost. 

Ona je ispričala da je Darko stric njenog muža i da su se kobnog dana sreli na Vidikovačkoj pijaci odakle ju je, uz pretnju nožem, naterao da pođe sa njim na Petlovo brdo:

- Tražio je od mene da ga oralno zadovoljavam. U jednom trenutku, kad sam vrisnula, rekao mi je: 'Možeš da vrištiš koliko hoćeš, ovde nema ko da te čuje. Rekao sam ti da uzdišeš, a ne da vrištiš!' Potom mi je raširio noge, vezao ih za eksere zakucane kod prozora, i onda me silovao.

Sudija Zoran Ganić istakao je u obrazloženju presude da su protiv Kostića od početka postupka postojali nesporni materijalni dokazi, takođe da je višestruki osuđenik te da ni u jednom trenutku nije ispoljio ni trunku kajanja zbog Ivaninog ubistva:

- Žao mi je što na njega prethodni zatvor nije nimalo uticao, već je po izlasku nastavio po starom, i još gore. To je bio njegov izbor, čija je posledica da Ivane više nema, a on će morati do kraja da živi sa tom kaznom.

Osim Ivane i Kristine, Kostić je nekoliko godina ranije silovao i svoju snaju Juliju Knežević (30). Zbog toga je bio osuđen na tri i po godine zatvora, koje je odslužio u maju 2014. godine. Čim se našao na slobodi, nastavio je po starom.

Foto: Informer

Sahrana brutalno ubijene tinejdžerke

Priznao da je silovao još mnogo devojaka

Pre toga je odrobijao i sedam godina zbog ubistva svoje bake 1993. godine. Na saslušanju se kleo da je ubio "samo" staricu i Ivanu. Priznao je, ipak, da je silovao mnogo devojaka, ali nije znao da kaže koliko tačno. 

Inače, Ivanin nestanak prijavljen je otprilike u isto vreme kad i nestanak Tijane Jurić (15), koju je mesar iz Surčina Dragan Đurić krajem jula 2014. oteo u Bajmoku, pretukao i zadavio. Đurić je u međuvremenu takođe osuđen na maksimalnih 40 godina za ovaj zločin.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17