• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

02.08.2023

20:19

Ubijeni Pazarac ratovao za Ukrajince?! Smrt mladića obavijena velom tajne!

printskrin/društvene mreže

Vesti

Ubijeni Pazarac ratovao za Ukrajince?! Smrt mladića obavijena velom tajne!

Podeli vest

Vest da je Emrah Z. (28) iz Novog Pazara nastradao u ratu u Ukrajini, obišla je danas sve srpske medije.

Lokalni mediji iz njegovog rodnog mesta su pisali da je tamo otišao dobrovoljno, kako bi pomagao ranjenicima i civilima. Za sada ne postoje informacije o tome kako je mladić tačno nastradao.

Prema informaciji portala informer.rs, njegova smrt je juče prijavljena.

Prema informacijama, on je radio u Nemačkoj, a nakon odlaska se tri meseca nije javljao porodici.

- Ovde je bio u profesionalnoj službi Vojske Srbije. Posle Vojske je otišao da radi u Nemačku, tamo je upoznao neku Ukrajinku i otišao u Ukrajinu - kazao je izvor "Blica" koji je zahtevao anonimnost.

U ukrajinskoj grupi na Fejsbuku "Traganje za ljudima tokom rata" objavljena je informacija da se traži porodica Emrah Z. iz Srbije koji je služio u oružanim snagama.

Foto: Instagram

Zemhar Z. je ratovao za Ukrajince

- Kažu da je poginuo, možda neko ima neke informacije - pisalo je u objavi.

Tu informaciju je preneo Sandžak danas, dodajući da nezvanično saznaju da je "nesebično pružao pomoć ranjenicima i civilima tokom sukoba u toj zemlji zahvaćenoj ratom".

- Porodica i prijatelji su u šoku, jer niko ne zna kako je ovaj hrabri Novopazarac završio u Ukrajini - pisali su danas lokalni mediji.

Okolnosti njegovog puta u Ukrajinu još nisu potpuno razjašnjene. Ipak, poznato je da je kao mlađi punoletnik radio kao obezbeđenje, a da se kasnije priključio Vojsci Srbije.

Foto: Instagram

Njegova smrt je juče prijavljena

Pojedini mediji su preneli da je on otišao u Ukrajinu da radi, ali da više od dva meseca nije bilo nikakvih vesti od njega.

- Njegova hrabrost i želja da pomogne drugima bili su duboko ukorenjeni u njegovom karakteru. Celo svoje detinjstvo je proveo je u novoopazarskom naselju Hadžet, gde je stekao ljubav i poštovanje svojih sugrađana - preneo je taj medij.

Preko portala Sandžak danas upućen je i apel na sve političke faktore da pruže pomoć porodici i osiguraju prenos posmrtnih ostataka Emrah Z.

- Kako bi njegovi posmrtni ostaci mogli biti dostojanstveno ukopani u njegovom rodnom Novom Pazaru - piše u apelu.

Kasnije je taj portal objavio da im se javio vlasnik pogrebne firme sa sedištem u Nemačkoj, koji je ponudio pomoć u vezi sa transportom tragično poginulog Novopazarca.

Ovaj muškarac je takođe apelovao na ljude koji imaju bilo kakve kontakte u Ukrajini da mu se jave kako bi zajedno pronašli način da olakšaju transport tragično preminulog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija