• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/tanjug

03.08.2023

11:44

Odluka suda u Podgorici! Određen pritvor za dvoje državljana Srbije zbog falsifikovanja novca

printscreen

Vesti

Odluka suda u Podgorici! Određen pritvor za dvoje državljana Srbije zbog falsifikovanja novca

Podeli vest

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor za dvoje džavljana Srbije, J.L. i A.M., koji se sumnjiče da su na teritoriji Crne Gore izvršili produženo krivično delo falsifikovanje novca.

Odbijene su žalbe branilaca osumnjičenih, rešenje o pritvoru je potvrđeno, saopštila je sudija i portparol Ivana Becić.

-Pritvor je osumnjičenoj J.L. određen zbog opasnosti od bekstva, jer je strani državljanin koji u toj zemlji ima zaposlenje, a u Crnoj Gori nema prijavljeno prebivalište niti boravište, pa bi boravkom na slobodi mogla napustiti Crnu Goru i ometati vođenje krivičnog postupka, dok ne stoji pritvorski osnov opasnost od ponavljanja dela, budući da nije ranije osuđivana - saopšteno je iz ovog suda.

Inače osumnjičenom A.M. sudija za istragu je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i opasnosti od ponavljanja dela, jer se radi o licu koje je strani državljanin i ranije je osuđivano, navodi se u saopštenju i dodaje da je reč o osobi koja često ulazi i izlazi preko granice Crne Gore i Srbije, pa bez obzira što mu se porodica nalazi u Podgorici, on bi boravkom na slobodi mogao da napusti državi i na taj način omete vođenje krivičnog postupka, odnosno da ponovi isto krivično delo.

Odlučujući po žalbama branilaca okrivljenih, krivično veće ih je odbilo kao neosnovane i neutemeljene.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija