• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

04.08.2023

10:34

Hapšenje u Beogradu! Policajac ukrao bombe i municiju iz Policijske stanice Palilula

Zoran Sinko

Vesti

Hapšenje u Beogradu! Policajac ukrao bombe i municiju iz Policijske stanice Palilula

Podeli vest

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Nemanja J. (32) i Darko B. (31) zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Sumnja se da je Njemanja J., policijski službenik, zaposlen kao administrativni radnik u Odseku za upravne poslove Policijskoj stanici Palilula, neutvrđenog dana iz PS Palilula izneo veću količinu oružja, municije i eksplozivinih materija i držao ih u stanu u Mirijevu, u nameri da ih preda Darku B. - saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičeni su, kako se navodi, 1. avgusta zajedno izneli oružje iz stana, koje su stavili u prtljažni kofer i postavili kofer na motocikl u vlasništvu Darka B., koji se nalazio ispred stana, nakon čega su uhapšeni od strane pripadnika Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Tom prilikom je pronađeno i zaplenjeno 2.166 komada metaka različitog kalibra, 2 ručne bombe, 1 dimna bomba, 2 improvizovana ispaljivača metaka koji predstavljaju vatreno oružje, kao i više različitih delova oružja.

- Obojica osumnjičenih su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu - dodaje se u saopštenju tužiaštva. Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?
Politika

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ljudi iz crnogorskog rukovodstva govore stranim predstavnicima da je rezolucija o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu doneta pod pritiskom Beograda i upitao predsednika Crne Gore i predsednika Vlade te zemlje da li ih je ikada pozvao telefonom da vrši pritisak na njih i da li je ta rezolucija bila njegova ideja.

03.07.2024

12:12

Brnabić danas u poseti Berlinu - U delegaciji i poslanik opozicije
Politika

Brnabić danas u poseti Berlinu - U delegaciji i poslanik opozicije

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić danas počinje dvodnevnu posetu Berlinu tokom koje će se sastati sa nemačkim poslanicima i predsednicom Bundestaga Berbelom Bas, a u zvaničnoj delegaciji Srbije prvi put je i jedan opozicioni poslanik - Vladimir Đorđević iz koalicije NADA.

03.07.2024

12:02

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija