• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

04.08.2023

14:04

Uhapšena trojica Bugara! Na bankomat u Beogradu postavili uređaje i ukrali podatke sa stotine platnih kartica

Shuterstock

Vesti

Uhapšena trojica Bugara! Na bankomat u Beogradu postavili uređaje i ukrali podatke sa stotine platnih kartica

Podeli vest

Državljani Bugarske V. Ž. ,G. S. i G. Č. su juče uhapšeni pod sumnjom da su u Beogradu na bankomatu "Eurobank. direktna" postavili uređaj skimer i ukrali podatke sa više stotina platnih kartica.

Bugari su uhapšeni na graničnom prelazu Gradina kada su pokušali da pobegnu iz Srbije.

Oni su danas saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u prisustvu izabranog branioca. Prilikom saslušanja osumnjičeni su iskoristili svoje zakonsko pravo da ništa ne izjave, a nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora, zbog opasnosti od bekstva i sud je to prihvatio i odredio pritvor za svu trojicu. 

Prema navodima krivične prijave Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata Uprave kriminalističke policije, osumnjičeni su krivično delo koje im je stavljeno na teret učinili 1. avgusta u večernjim satima, na taj način što su na bankomat banke "Eurobank-Direktna" u centru grada stavili uređaj za očitavanje podataka sa platnih kartica korisnika, skimer, zatim uređaj za očitavanje magnetnih traka i elektronskih čipova, kao i mikrokameru, u nameri neovlašćenog prikupljanja poverljivih podataka o računima i platnim karticama klijenata banke, a sve u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Nakon preduzimanja potrebnih dokaznih radnji biće doneta odluka o daljem toku postupka.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

UHAPŠEN BANKAR IZ SJENICE! Prebacivao novac na račune prijatelja, pa ga dizao s bankomata!
Hronika

UHAPŠEN BANKAR IZ SJENICE! Prebacivao novac na račune prijatelja, pa ga dizao s bankomata!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UКP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsili su T. Z. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti i E. Ć. (1958) koji se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica

09.02.2022

13:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15