• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs /RTCG

07.08.2023

08:41

Kragujevčaninu ozvučena ćelija u Hrvatskoj: Tereti se za ubistvo u Pagu, snimci otkrivaju njegovu ulogu u zločinu?

Privatna arhiva

Vesti

Kragujevčaninu ozvučena ćelija u Hrvatskoj: Tereti se za ubistvo u Pagu, snimci otkrivaju njegovu ulogu u zločinu?

Podeli vest

Ćelija u kojoj je bio Kragujevčanin Duško Tanasković bila je ozvučena i došlo se do novih podataka o njegovoj ulozi u ubistvu Gorana Vlaovića iz Herceg Novog krajem avgusta prošle godine u Hrvatskoj.

Snimci iz ćelije, prema najavama iz hrvatskog suda, biće prikazani u septembru a u međuvremenu, biće izmenjena i optužnica protiv Tanaskovića za ubistvo Vlaovića.

Hrvatski mediji spekulišu da je motiv za ubistvo Vlaovića bio obračun kavačkog i škaljarskog klana.

Tanaskoviću se sudi u Zadru, ali je Crna Gora od Hrvatske zatražila njegovo izručenje, jer ga naše tužilaštvo tereti za učešće u ubistvu Milića-Minje Šakovića u Budvi sredinom juna 2022. godine.

Prema hrvatskoj optužnici, Tanasković je pucao u Vlaovića na Pagu krajem avgusta 2022. godine, ali je po navodima crnogorskog tužilaštva, nekoliko meseci pre toga ovaj Kragujevčanin učestvovao u ubistvu Milića-Minje Šakovića u Budvi.

Foto: Beta

 

Crna Gora je od Hrvatske prošle godine zvanično zatražila izručenje Tanaskovića zbog učešća u ubistvu Šakovića. Uz to je raspisala i međunarodnu poternicu za Lukom Pilčevićem iz Beograda, takođe osumnjičenim za učešće u pomenutoj likvidaciji.

Iz crnogorskog tužilaštva ranije je saopšteno da je Pilčević osumnjičen za ubistvo Šakovića, a Tanasković da mu je u tome pomogao.

Da li je Pilčević lociran u međuvremenu – zasad nema pouzdanih podataka. Protiv Tanaskovića se, međutim, vodi odvojen proces u Hrvatskoj zbog ubistva Gorana Vlaovića iz Herceg Novog.

Novi dokazi protiv Tanaskovića

Tužilac Ivica Škara rekao je ranije u Županijskom sudu u Zadru da imaju nove dokaze protiv Tanaskovića, a to je, kaže, obilan dokazni materijal.

- Tanaskovićeva ćelija bila je ozvučena. Iz materijala koji imamo, audio snimaka i transkripta jasno je da je optuženi trebalo da dobije novčanu nagradu za likvidaciju Vlaovića. Jasno je i da je u planiranje ubistva bilo uključeno više učesnika i pomagača -rekao je Škara.

Tanasković je na jesen prošle godine optužen u Zadru za likvidaciju 38-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića na plaži Katarelac, na ostrvu Pagu.

Foto: printscreen

 

Škara je zbog novih dokaza tražio da se optužnica kojom su Tanaskovića dosad teretili za ubistvo prekvalifikuje u teško ubistvo iz koristoljublja za što je predviđena kazna i više od 20 godina zatvora.

"Osim što je ranije rekao da nije kriv, Tanasković dosad nije otkrio motiv zbog kojeg je ubio Vlaovića, a u kuloarima se likvidacija dovodila u vezu sa sukobima između dva najpoznatija narko-klana na Balkanu – kavačkog i škaljarskog, u kojima je dosad u regionu i u inostranstvu ubijeno više desetina osoba", piše “zadarski.hr”.

Foto: printscreen

 

 

- Nije utvrđen identitet učesnika ali je utvrđena činjenica da je optuženi trebalo da dobije novčani iznos. Zbog te činjenice moramo intervenisati po pitanju činjeničnog opisa optužnice - kazao je tužilac Škara.

Mada se presuda Tanaskoviću očekivala još u julu, novi dokazi uslovili su nastavak procesa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija