• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. T.

08.08.2023

14:27

Pretio novinarkama, dobio 18 meseci zatvora! Nestao mu predmet na misteriozan način!

S. T.

Vesti

Pretio novinarkama, dobio 18 meseci zatvora! Nestao mu predmet na misteriozan način!

Podeli vest

Sudsko veće Višeg suda u Vranju odlučivalo je danas po žalbi na presudu Osnovnog suda, kojom je Dejan Nikolić Kantar osuđen na 18 meseci zatvora zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti Olivere Vladković, vlasnice "OK Radija", kao i Svetlane Ivanov, zaposlene u ovoj medijskoj kući.

Sudsko Veće u sastavu Dragana Ilić Marković, Aleksandra Tošić Arsić i Zorica Stojčić, konstatovalo je da su ispunjeni svi uslovi za održavanje sednice.

Tužilaštvo je ostalo pri stavu da Dejan Nikolić Kantar za učinjena dela treba da dobije kaznu zatvora od 18 meseci i da se njegove žalbe odbiju kao neosnovane.

Nikolićeva odbrana je kao razloge za to da presuda bude odbačena navela "bitne povrede sudskog postupka".

Nakon završene sednice, veće Višeg suda se povuklo, a svoju odluku će dostaviti Osnovnom sudu i strankama u postupku. Inače, reč je o predmetu koji je izazvao skandal u srpskom pravosuđu, zbog čega je reagovalo i Ministarstvo pravde.

Naime, sredinom jula nestali su spisi ovog predmeta, zbog čega je podneta krivična prijava protiv NN lica, a Ministarstvo pravde uvelo vanredni nadzor nad Višim sudom u Vranju zbog ovakvog propusta.

Današnjoj sednici, u svojstvu javnosti prisustvovao je i Veran Matić, član stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Nikolić je zbog pretnji vlasnici i zaposlenima na "OK radiju" uhapšen prošlog juna dok je izdržavao kaznu zatvora u kućnim uslovima zbog organizovanja ilegalnog kockanja.

Na glavnom pretresu za pretnje i nasilje prema "OK radiju" 16. avgusta prošle godine izrekao je nove pretnje prema vlasnici i zaposlenima u ovom mediju, kao i prema drugim novinarima i sutkinji. Tužilaštvo je navelo da je u ovom slučaju "nesporno da je utvrđena krivica Dejana Nikolića, da je izvršio krivično delo kakvo mu se stavlja na teret, kao i da je okrivljeni uputio reči pretnje i kod oštećenih izazvao strah i ugroženost".

I pored toga što je Uprava za igre na sreću Ministarstva finansija zabranila rad kladionicama u vlasništvu Dejana Nikolića, zbog počinjenih krivičnih dela koja ga diskvalifikuju za licencu, Upravni sud iz Niša je doneo odluku da se i pored svih presuda omogući rad pomenutih kladionica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija