• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

15.08.2023

11:51

Damir Mehić Bibi prijatelj sa Keljmendijeim i Orićem! Vođa "odreda smrti" trebalo da likvidira Luku Bojovića?

Shutterstock/Printscreen

Vesti

Damir Mehić Bibi prijatelj sa Keljmendijeim i Orićem! Vođa "odreda smrti" trebalo da likvidira Luku Bojovića?

Podeli vest

Damir Mehić (47), zvani Bibi, koji je u subotu uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu zbog sumnje da je sa lažnim pasošem pokušao da uđe u Srbiju, blizak je prijatelj Nasera Orića, bivšeg komandanta Armije BiH u Srebrenici, pišu portali.

Mediji iz Bosne i Hercegovine navode da je on vođa zloglasnog tuzlanskog "odreda smrti", kao i da je njegova porodica bliska Naseru Keljmendiju, najpoznatijem albanskom narko-bosu.

Podsetimo, posle privođenja Mehića koji je sa suprugom doputovao iz Italije, utvrđen je njegov pravi identitet, ali je otkriveno i da je Bosna i Hercegovina za njim raspisala Interpolovu poternicu 2020. zbog zatvorske kazne od 17 godina i pet meseci, na koju je osuđen zbog ubistva koje je počinio 2013. u Tuzli.

Foto: MUP BIH

 

- Postoje operativni podaci koji se proveravaju, da je Damir Mehić doputovao u Beograd kako bi po nalogu jednog kriminalnog klana ubio Luku Bojovića - otkrili su izvori.

On bi, međutim, danas trebalo da bude priveden na saslušanje u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, zbog falsifikovanog pasoša. Prema nezvaničnim informacijama, u Beograd je stigao sa suprugom, iz Italije.

- Otkriven je i štek stan koji je imao u Beogradu - otkrio je sagovornik Kurira.

Foto: Informer

Naser Keljmendi

Inače, mediji iz Bosne i Hercegovine objavili su da su Damir i njegov brat vlasnici privatne agencije za obezbeđenje.

Navodno, uhapšeni Damir Mehić neko vreme je bio i lično obezbeđenje Orića.

- Sa Naserom Orićem sam prijatelj, bio i ostao, nikada u životu nismo ništa radili. Ne znam čime se čovek bavi, ne znam šta bi mogli da radimo zajedno - potvrdio je u jednoj emisiji Damih Mehić.

Foto: Tanjug

Naser Orić

 

Inače, Naseru Oriću se sudilo pred haškim tribunalom zbog ratnih zločina, ali je pravosnažno oslobođen optužbi.

- Kada je 2008. Orić doputovao iz Haga u Bosnu i Hercegovinu, kao jedan od pripadnika obezbeđenja, dočekao ga je upravo Damir Mehić - kaže izvor iz istrage.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Plaćeno porodiljsko odsustvo u Srbiji među najdužim u svetu: Mnoge države nisu ni blizu tako velikodušne, evo gde nije ni plaćeno!
Društvo

Plaćeno porodiljsko odsustvo u Srbiji među najdužim u svetu: Mnoge države nisu ni blizu tako velikodušne, evo gde nije ni plaćeno!

Plaćeno porodiljsko odsustvo nije, kao što bi moglo da se učini na prvi pogled i kako bi svako zdravorazumski pomislio, zakonsko pravo svake žene na svetu. Neke zemalje garantuju zaposlenima potpuno plaćeno porodiljsko odsustvo, dok druge nude delimično plaćanje - ali neke zemlje uopšte se ne obavezuju na plaćeno porodiljsko odsustvo.

05.05.2024

14:19

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"
Fudbal

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"

Teške reči uputili su ruski treneri na račun legende srpskog fudbala Saše Ilića (46)! Tek što je preuzeo klupu ruskog kluba Nižnjeg Novgoroda, tamošnji treneri ostrvili su se na njega i poručili da on nema dovoljno jaku trenersku biografiju da bi postao strateg ove ekipe.

05.05.2024

12:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija