• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

20.08.2023

20:15

Roditelji Koste K. traže da dečak-ubica nastavi školovanje! Šokiraćete se kada budete videli i na koji način

Printscreen You Tube

Vesti

Roditelji Koste K. traže da dečak-ubica nastavi školovanje! Šokiraćete se kada budete videli i na koji način

Podeli vest

Roditelji Koste K. (14), koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, a ranio još petoro dece i nastavnicu istorije, sad traže način da njihov sin od 1. septembra nastavi školovanje, makar onlajn.

To je još jedan u nizu zahteva roditelja dečaka-ubice, koji su dosad za sina tražili, uprkos tome što je Srbiju zavio u crno, da mu se u klinici gde je smešten posle masakra omoguće korišćenje telefona, igrica i knjiga...

Takođe, kako piše "Republika", oni su zahtevali da se Kosti omogući i izlazak u šetnju, a pokušali su čak da izdejstvuju i da bude smešten u bolnicu bez nadzora da bi mogao da prima posete.

Miljana i Vladimir K. sad traže da Kosta nastavi školovanje i konstantno ističu da je to njegova obaveza, ali i zakonom i Ustavom zagarantovano pravo.

- Hoće pošto-poto da Kosta, koji je trebalo da krene u osmi razred da nije počinio monstruozni zločin, nastavi da se obrazuje - kaže izvor i dodaje da je i škola "Ribnikar" sad na velikim mukama.

Foto: Informer/privatna arhiva/printskrin

 

Naime, u "Vladislavu Ribnikaru", kako ističe naš izvor, ne mogu Kostu da izbace iz škole jer, prema zakonu, dete tog uzrasta može samo da se prebaci u drugu školu i to uz pristanak te ustanove.

Međutim, kako saznajemo, majka nije ni pokušala da nađe novu školu (a koja škola bi ga i primila), tako da je dečak-ubica još zvanično đak ustanove u kojoj je počinio nezapamćen zločin.

Samo jedan način

Milorad Antić iz Foruma beogradskih stručnih škola kaže da je tačno da dečak-ubica mora da završi osnovnu školu, ako ćemo po zakonu, ali da je to, s obzirom na to u kakvoj se situaciji nalazi, moguće da uradi samo na jedan način.

Foto: printscreen/jovan petronijević

 

- Taj jedini način je škola "Dragan Hercog", koja se bavi obrazovanjem dece na bolničkom lečenju. I ne postoji drugi način. Oni imaju nastavnike koji na zahtev klinika dolaze u posete deci i rade prema standardnom planu i programu za odgovarajući razred. Naš zakon predviđa i mogućnost obrazovanja od kuće, onlajn nastavu, ali sve to pretpostavlja da je dete slobodno i da nije opasno po okolinu, što dečak-ubica očigledno jeste. Dakle, ima pravo da završi školu, ali samo na ovaj način i to ukoliko lekari procene da je sposoban da je završi. U tom slučaju, dobio bi diplomu u školi gde je položio završni ispit, a to je "Dragan Hercog", bez obzira na to što je sedam razreda išao u "Ribnikar" - ističe Antić.

Drugi izvor iz istrage kaže da postoji još mogućnost da Kostu lekari proglase nesposobnim za nastavak školovanja, što bi automatski značilo da ono ustavno pravo na osnovno obrazovanje, na koje se Miljana K. poziva, pada u vodu.

Podsetimo, Kosta K. je 3. maja upao u školu naoružan očevim pištoljima i Molotovljevim koktelima i počeo krvavi pohod u hodniku, gde je ubio čuvara škole i drugarice koje su bile dežurne.

Potom je nastavio da puca po drugarima iz VII/2 na času istorije. Nakon toga se u dvorištu predao policiji. Krvavi plan pravio je mesec dana i sastavio spisak drugara koje želi da pobije.

Sada je u bolnici, gde ga veštače psiholozi i psihijatri. Čeka se rezultat njihove stručne analize da bi se odredile mere koje će biti preduzete protiv njega.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pobesneli Laloš

pre 1 godinu

Da ne bi htela da vas o našem trošku porodično pošaljemo na more, na Maldive ili Sejšele po volji? Sikter, more i tebi i tvom mužu koji je pištolje "čuvao" u koferu u predsoblju.

Рајко

pre 1 godinu

Једина терапија за Кецмановиће је еутаназија. Психијатри ако то пропусте, па чак не лече зликовце електрошоковима, па још дозволе школовање - тотални су кретени којима треба одуизети дозволу за рад.

Karma

pre 1 godinu

Pustite ga napolje i garantujem da će od toliko porodica zavijenih u crno da se nađe neko da mu presudi po zasluzi, kad već to nisu uradili policajci na licu mesta. Uštedeće se silan novac i nebrojeni problemi države oko njega do kraja njegovog života.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija