• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.08.2023

13:29

Ovo upozorenje shvatite ozbiljno: Apel Sektora za vanredne situacije MUP-a

printscreesn Instagram 192.rs

Vesti

Ovo upozorenje shvatite ozbiljno: Apel Sektora za vanredne situacije MUP-a

Podeli vest

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a, nakon najave veoma toplog vremena koje pogoduje nastanku požara na otvorenom prostoru, apeluju na građane da ne pale travu i nisko rastinje.

Milan Kocić, načelnik Operativnog centra Sektora za vanredne situacije MUP-a, upozorio je da se požari na otvorenom vrlo brzo šire i podsetio da je loženje vatre u blizini šuma, kao i spaljivanje strnih useva, trave i niskog rastinja strogo zabranjeno Zakonom o zaštiti od požara, kao i da za takvo činjenje postoje adekvatne novčane kazne.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda pred nama je period veoma toplog i suvog vremena koje pogoduje nastanku i razvoju požara na otvorenom prostoru. Ovi požari se veoma brzo šire, mogu biti opasni po zdravlje i živote naših građana, a takođe mogu i da prouzrokuju veliku materijalnu štetu“, poručio je Kocić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by МУП Републике Србије 🇷🇸 (@mupsrbije)

On je istakao da će inspekcijske službe Sektora za vanredne situacije i drugih linija rada Ministarstva unutrašnjih poslova u ovom periodu pojačati svoj inspekcijski nadzor, kako bi sprečili nastanak ovih požara.

"Većina požara na otvorenom prostoru, prouzrokovana je ljudskom aktivnošću. Apelujemo na naše sugrađane da budu veoma oprezni prilikom korišćenja otvorenog plamena na otvorenom prostoru, kao i da ne spaljuju travu, nisko rastinje i strne useve" rekao je Кocić, i poručio građanima da ukoliko primete ovakve požare, da odmah obaveste najbližu vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj 193.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija