• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

22.08.2023

18:39

Bosanac izrešetan na splavu "Seks"! Krvavom obračunu prethodila svađa oko devojke

privatna arhiva/printscreen

Vesti

Bosanac izrešetan na splavu "Seks"! Krvavom obračunu prethodila svađa oko devojke

Podeli vest

Dragan Lazarević Bosanac (24), bivši kriminalac i pripadnik "voždovačkog klana", i njegov drug Dejan Nikolić Zuba (23) ubijeni su u masovnoj pucnjavi 23. avgusta 1997. godine na novobeogradskom splavu "Seks"!

Za taj zločin bili su optuženi Predrag Zarić Đape i Igor Gajić Gaja, ali oni nikad nisu osuđeni, jer su na početku suđenja pred tadašnjim beogradskim Okružnim sudom netragom nestali nakon što su pušteni da se brane sa slobode! 

Uvertira u krvavi obračun na splavu "Seks" desila se dva meseca ranije na splavu "Pjer Karden", gde je Lazarević organizovao žurku. Igor Gajić i Loran Sočo bili su na toj zabavi, tokom koje je u jednom trenutku izbila svađa sa Lazarevićem oko devojke.

Usledila je potom i tuča u kojoj je Bosanac izvukao deblji kraj, a zatim i serija dramatičnih momenata... Mesec dana kasnije, naime, Gajić se teško povredio nakon što je 21. jula pao sa motora i "zaradio" gips na ruci, nozi, kao i 15 kopči na glavi.

Već 20. avgusta Gajić, Sočo i Zarić su sedeli ispred zgrade na Karađorđevom trgu u Zemunu, kada se ispred njih zaustavio automobil "BMW 850i", u kojem su bili Bosanac i njegov najbolji drug Hama, zapretivši Gaji "da je gotov čim skine gips!"

Tokom žestokog verbalnog duela, neko je ispalio pet hitaca iz "BMW" i pogodio Lorana Soču u butinu, a napadači su pobegli.

Sledećeg dana Gajić je skinuo gips, ali je bio na oprezu i nije se odvajao od pištolja. Kobnog 23. avgusta krenuo je u provod sa Zarićem i još jednim drugom na isti splav na koji je došao i Lazarević sa svojim društvom.

Čim je ugledao Gajića, Bosanac je krenuo ka njemu, uperio mu pištolj u glavu i pucao u levo rame. Tada počinje opšta pucnjava. Gajić i Zarić pucaju na Bosanca, a on i još neko iz grupe uzvraćaju pucnje...

Ubice u bekstvu već 21 godinu!

Posle petnestak ispaljenih metaka, bilans je bio dvojica mrtvih i pet ranjenih. Lazarević je ubijen, kao i Dejan Nikolić koji je bio slučajna žrtva, Gajić je bio teško ranjen, ali je preživeo. Posle pucnjave, Zarić je bio par dana u bekstvu dok nije uhapšen.

Na početku suđenja za dvostruko ubistvo, optuženi Zarić i Gajić su 2002 godine pušteni da se brane sa slobode. Međutim, oni se nisu pojavili na sledećem ročištu posle čega je za njima raspisana međunarodna poternica. Već 21 godinu oni su u bekstvu.

Splav na kome se odigrala masovna pucnjava izgoreo je šest meseci posle tragičnog događaja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija