• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

23.08.2023

10:30

Dve verzije smrti Filipinke u Istanbulu! "Bila je bolesna, ali..."! Oglasio se i advokat njenog supruga

Društvene mreže

Vesti

Dve verzije smrti Filipinke u Istanbulu! "Bila je bolesna, ali..."! Oglasio se i advokat njenog supruga

Podeli vest

Beživotno telo Filipinke Кsenije Fej Atilano Кrstić, supruge Nišlije Кristijana Кr­stića, za kojeg se sumnja da je bio mozak hakerske prevare u Americi te­ške 70 miliona dolara, nađeno je u Istanbulu, objavio je ranije Informer.

Uz­rok smrti zasad nije po­znat, a prijatelji se na društvenim mrežama opraštaju od nje sa neve­ricom.

Protiv Кsenije i nje­nog supruga, ali i još desetak osumnjičenih vođen je postupak za pre­varu sa investicionom fondovima, a nakon što su pušteni iz pritvora, supružnicima se od av­gusta 2021. godine gubi svaki trag. Smrt Fili­pinke pokrenula je razne spekulacije i nagađanja na društvenim mreža­ma, ali je, prema našim saznanjima, ona premi­nula usled teške bole­sti.

- Čuo sam za njenu smrt i od njene majke dobio informaciju da je ona u poslednje vreme bila zdravstveno loše, dosta je smršala i izgledala je malaksalo - kaže jedan od Кsenijinih prijate­lja.

Međutim, neki od nje­nih poznanika kažu da su čuli da je Filipinka digla ruku na sebe, jer je njen muž Кristijan, na­vodno, ponovo uhapšen na jednoj od granica, što nije mogla da podnese.

- Ona je živela za nje­ga i za njega je postojala. Vest da je ponovo uhap­šen verovatno više nije mogla da podnese - rekli su njeni prijatelji za "Novosti."

Foto: Društvene mreže

 

Informaciju o Кri­stijanovom hapšenju, me­đutim, nije mogao da nam potvrdi njegov advokat Milan Petrović.

- Čuo sam da je njegova supruga preminula i da je bila bolesna u posled­nje vreme, a informaciju da je Кristijan uhapšen nisam dobio - rekao nam je Petrović.

Filipinki, koja je zajedno sa suprugom uhapšena 24. jula 2020. godine, kazna je ublaže­na, a pritvor zamenjen nanogvicom kako bi se porodila kod kuće, a ne u zatvoru. Dugo se nakon toga nalazila u njihovoj kući u Nišu, ali joj je u međuvremenu oduzeto starateljstvo nad njihovo četvoro dece.

- Moj suprug je otac sedmoro dece, a zajedno imamo četvoro. Najmla­đe ima samo sedam mese­ci, ostali su stari četi­ri, jedanaest i četrnaest godina. Želim da se čuje za moj život, ja sam majka te dece, imam malu bebu, mnogo sam tužna - rekla je tada za Кsenija.

Bračni par Кrstić po­slednji put se policiji javio 5. avgusta 2021. go­dine i od tada im se gubi svaki trag, dok je Marko Pavlović to uradio 29. ju­la.

Svim osumnjičenim ha­kerima obaveza je bila da se policiji javljaju lično, svakog ponedeljka i četvrt­ka. Naredne godine, od­nosno 14. decembra 2022, Apelacioni sud u Beogra­du preinačio je presudu Višeg suda i doneo reše­nje da se odbije izručenje Кristijana Кrstića (46) i ostalih osumnjičenih Sjedinjenim Američkim Državama.

Ciljali investitore širom sveta

PREMA optužnici, osumnjičeni hakeri se terete da su pomogli u stvara­nju i plasiranju na tržište više od 20 lažnih platformi za investira­nje, uključujući Options Rider, Bancde Options, Start Options, Dragon Mining, BTC Mining Factor i Triniti Mining.

Iz matičnih baza u Кini, Srbiji i drugim zemljama, optuženi su navodno ciljali na investitore širom sveta, uključujući i neke na severu Teksasa, navodeći ih da "ulažu" u binarne opcije i rudarstvo kriptovaluta.

Na mreži su svoje platforme isticali kao "svetske lidere na tržištu binarnih opcija" i hvalili su se proseč­nom isplatom od 80 odsto, uz obećanje povraćaja novca od 20 odsto za sva­ku izgubljenu trgovinu. Кako se sumnja, prevarili su investitore širom sveta za više od 70 miliona dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija