• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.A.

28.08.2023

14:56

Zaječarac osuđen zbog nasilja u porodici na pet godina zatvora! Evo šta je sve radio svojoj deci!

Printscreen/pixels

Vesti

Zaječarac osuđen zbog nasilja u porodici na pet godina zatvora! Evo šta je sve radio svojoj deci!

Podeli vest

Otac monstrum, Zaječarac Perica Mitić, provešće pet godina u zatvoru zbog toga što je počinio krivično delo nasilje u porodici. Ujedno, Mitić je osuđen i za neovlašćeno držanje opojnih droga, a presuda glasi da za to krivično delo treba da plati 100.000 dinara. Obe presude su pravnosnažne, jer je ove presude Osnovnog suda u Zaječaru potvrdio je Apelacioni sud u Nišu.

Porodica osuđenog Mitića trpela je neviđenu torturu godinama, a zbog njegovih pretnji ubistvom nisu smeli da potraže pomoć nadležnih.

Ovaj otac je, kako se dokazalo na sudu, konzumirao kombinaciju alkohola, droge, raznih lekova. On je u takvom stanju bio na svaka tri, četiri dana. Tada bi za njegovu suprugu, koja je provela 20 godina sa njim u braku, i njegovu decu nastajao pakao. Perica bi se drao po kući, sve mu je smetalo, psovao je, lomio sve što bi mu se našlo pod ruku, nameštaj, posuđe. Tukao je suprugu i decu, pretio ubistvom, vređao, šutirao, pesničio, nije birao kako će ih povrediti.

U jednom napadu na suprugu, osuđeni Perica joj je odgrizao deo uveta.

Foto: emitphoto

 

Nije se znalo kada će Perica da dođe kući. Nekad bi dolazio noću i otpočeo bi pakao, nekada ga nije bilo po nekoliko dana i onda bi došao. Deca i supruga živeli su u danonoćnom neopisivom strahu jer bi otac monstrum mogao svakog sekunda da bane i otpočne svoju uobičajenu torturu.

Osuđeni Perica sa suprugom ima sina V.M. koji sada ima šest godina. Od rođenja, do hapšenja oca, ovaj dečak nije imao kontakte sa drugom decom, nije znao šta je igranje, bio je pod ključem većinu svog nejakog života. Zbog toga i zbog zlostavljanja, kažu psihijatri, ovaj dečkić još uvek ne govori.

Iako je bio malen, otac je i njega udarao. Kada je V.M. imao tri godine, već je znao da će tata da bije mamu. U jednom takvom slučaju, kada je Perica krenuo da batinja suprugu, njihov sin koji je tada imao tri godine, dotrčao je i stao ispred mame ne bi li je odbranio. Tada je dobio pesnicu u lice od koje je pao na pod hodnika.

Foto: pixabay.com

 

Od hapšenja oca monstruma, majka i sestra se svim snagama, uz pomoć stručnjaka, bore da mališan a dovedu u normalno stanje. Majka šestogodišnjeg sina vodi psihijatrima, pokušava da ga socijalizuje, mališan od nedavno ide po par sati u vrtić uz pratnju majke. Dečkić je počeo da izgovara po neku reč, a majka i sestra, kao i nadležni se trude i veruju da će dečak uspeti da progovori, da se socijalizuje i da se izleči od trauma.

U ovom stravičnom zlostavljanju, u kome su tri života bila ugrožena, supruga je pretrpela najviše udaraca, naročito jer je pokušavala da zaštiti decu. Ova žena se za Pericu udala sa 17 godina jer je ostala u drugom stanju. Tada nije ni slutila da će 20 godina živeti u paklu. Nije smela nikom da kaže šta se dešava, nije smela da pobegne jer je pretio da će ih pobiti, da će ubiti i njenu majku i rođake.

Ova žena je bila je zaključavana u kuću mesecima, tučena, silovana, bilo joj je zabranjeno druženje sa bilo kojom osobom, nije smela da ima mobilni telefon, nije smela da ima posao, bila je u modricama i posekotinama mesecima i mesecima.

Foto: emitphoto

 

Od muža je pobegla noseći sina u rukama i trčeći ulicom. Dozivala je upomoć, ljudi su čuli, izašli iz svojih dvorišta i kuća i pozvali policiju. Ni sama, kazala je na sudu, nije znala odakle joj hrabrost. Perica je trčao za njom ne bi li je sustigao, ali srećom, policija je bila brža.

Osuđeni Perica sa suprugom ima i ćerku K.M.(20). I ona je je do hapšenja oca živela u paničnom strahu. Najpre se bojala da ne ubije majku, a zatim očevih napada. Ova devojka je pretrpela užasne stvari. Pred njenim očima otac je silovao majku. Perica ju je, dokje još bila maloletna, nudio da puši sa njim marihuanu, a nebrojeno puta je pred njom ’šmrkao’ spid.

Devojčica K.M. je zbog straha o svemu ćutala. Međutim, kada je bila u srednjoj školi, sakupila hrabrost i otišla kod školske psihijatrice i sve do detalja ispričala. Tada je psihijatrica napravila strašnu grešku, što je naglašeno i u presudi. Naime, umesto da odmah o svemu obavesti policiju, ova psihijatrica je pozvala Pericu i njegovu zlostavljanu ženu, pripretivši da će sve prijaviti ukoliko nasilje ne prestane. Čak je ispričala sve što joj je K.M. kazala.

Foto: N.Š.

 

Kada su stigli kući, ćerka je bila kažnjena jer se obratila psihijatrici za pomoć. Nju je ovaj otac toliko jako udario pesnicom i napravio modricu na pola lica, da joj je branio da ne sme u školu sve dok modrica ne prođe.

Zbog odlaska kod psihijatrice, otac je devojčicu udarcem oborio na pod sobe, a zatim je vukao za kosu po celom spratu kuće. Inače, sud je u zapisniku napisao da je psihijatrica pogrešila što nije otišla u policiju.

Ćerka K.M., kada je saznala za presudu Osnovnog suda u Zaječaru, i da će joj otac brzo izaći iz zatvora, obratila se nadležnima putem medija moleći ih da spasu život njenoj majci. Kazala je da će se otac čim izađe iz zatvora osvetiti i sigurno presuditi supruzi koja ga je prijavila. Ćerka kaže i da su im iz Centra za socijalni rad savetovali da se preseli negde gde ih ovaj monstrum neće naći.

Inače, Perica Mitić je uhapšen maja prošle godine, svo vreme proveo u pritvoru, taj period mu se računa u kaznu zatvora, tako da će ovaj otac monstrum za nepune četiri godine biti na slobodi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija