• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.09.2023

19:04

Oglasila se udovica vođe "škaljarskog klana": "Rana na duši je sve veća, zaborav ne postoji, a ljubav traje..."

printscreen

Vesti

Oglasila se udovica vođe "škaljarskog klana": "Rana na duši je sve veća, zaborav ne postoji, a ljubav traje..."

Podeli vest

Jovan Vukotić (42) ubijen je 8. septembra prošle godine u Istanbulu dok se vozio ka tržnom centru u Bešiktašu, naočigled svoje trudne supruge Maše M. (24), kada su dvojica napadača na motociklima otvorili vatru na njegov automobil.

Tačno godinu dana nakon likvidacije vođe "škaljarskog klana", porodica i supruga odaju počast i sećanje na njega.

Pre par dana u podgoričkom "Danu" objavljena je čitulja familije Vukotić, kao i čitulja Jovičinog brata Igora koji se već 11 godina nalazi u bekstvu, a danas - na godišnjicu tragičnog događaja, u istim novinama se pojavila i čitulja njegove udovice.

"Živote, neka ovo bude još jedan podsetnik da, iako je prošlo godinu dana, rana na duši je sve veća, zaborav ne postoji, a ljubav traje. Pronalazim te u našoj deci, njihovom bivstvovanju, igri i naravi. Ostaćemo ti odani, verni, časni i pošteni zauvek. I dok će nadolazeće godine bezuspešno pokušavati da umanje bol i ranu, sećanja i dela neće moći da izblede. Volimo te! S ljubavlju, pažnjom i poštovanjem za večna vremena. Zauvek tvoji", piše u čitulji koja je posvećena Vukotiću.

Foto: printskrin/Dan

 

 

Maša je bila druga supruga Jovice, sa kojom je živeo u trenutku ubistva i sa kojom ima dvoje malene dece. Podsetimo, i na šestomesečni pomen ona je dala čitulju pokojnom saputniku:

"Nakon pola godine bol zbog gubitka ne jenjava. Teši me saznanje da su tvoja ljubav i dobrota ovekovečeni dobrim delima, kako prema svojim najmilijima tako i prema svom narodu. I dok se u nesreći otkrivaju, sreća se ne može kupiti novcem za koji je prodat obraz. U laži su kratke noge, a u izdaji je prljava duša. Dok i poslednji grumen zemlje spokojno stoji u tvom rodnom Čevu, obraz i čast ćeš imati! Volimo te. Zauvijek tvoji".

Foto: printscreen youtube

Hapšenje Vukotićevih ubica

 

Vukotić je iza sebe ostavio i majku, bivšu suprugu I. V., sa kojom ima dvojicu punoletnih sinova, i brata Igora. Njegov otac Veselin (69) takođe je likvidiran 2019. u sukobu između dva kotorska kriminalna klana. Njegovi ubica i saučesnik i dalje nisu pronađeni.

Zvicer organizovao zločin preko rođaka?

U januaru ove godine, javnost je saznala da je u Turskoj podignuta optužnica za ubistvo Vukotića koja obuhvata 16 osoba, mahom turskih državljana. Međutim, na njoj se nalazi i ime Radoja Živkovića, rođaka odbeglog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, kao i Zdravka Perunovića. 

Svi oni se terete za ubistvo, formiranje kriminalne organizacije i falsifikovanje dokumenata.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51