• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/novosti

11.09.2023

13:32

Instruktor jahanja optužen za silovanje dementan?! Advokat ga savetovao da ne iznosi odbranu

printscreen

Vesti

Instruktor jahanja optužen za silovanje dementan?! Advokat ga savetovao da ne iznosi odbranu

Podeli vest

Miloš Đukić (70) instruktor jahanja u konjičkom klubu u Lipovačkoj šumi, koji je optužen za silovanje jedne devojke i nedozvoljene polne radnje nad još njih šest, na danas održanom suđenju u Višem sudu u Beogradu, izjavio je da nije kriv, ali nije izneo odbranu, po savetu svog advokata Vilijama Paspalovskog koji tvrdi da je njegiv klijent dementan.

Kako je nakon suđenja izjavio instruktorov advokat Đukić nije u stanju da iznese odbranu zbog svog zdravstvenog stanja. 

- Veštačenje je utvrdilo da ima demenciju. On brka datume i događaje, a optužen je za vremenski period 13 godina unazad, tako da sam ga savetovao da ne iznosi odbranu - kazao je Paspalovski i dodao je iznošenje odbrane vrlo komplikovano, naročito u takvom zdravstvenom stanju.

Paspalovski je izjavio i da će javnost biti šokirana kada neki dokazi, koje imaju izađu na videlo, jer kako kaže nije sve crno i belo i onako kako su te devojke posle Đukićevog hapšenja pričale u medijima. Inače sud je odbio predlog odbrane da se Đukić pusti u kućni pritvor.

Sudija Ivana Ramić je pitala učesnike suđenja da li smatraju da je zbog zaštite privatnosti oštećenih potrebno isključiti javnost sa suđenja, a kako ni tužilaštvo ni odbrana to nisu podržali, navela je da sud za sada neće doneti takvu odluku, ali ako u kasnijem toku procesa oceni da to treba učiniti, onda će isključiti javost sa glavnih pretresa. Novinare je upozorila da imaju u vidu da su oštećene devojke posebno osetljivi svedoci i da se prema njima tako odnose kada izveštavaju i ne otkrivaju njihove identitete, već da koriste inicijale.

Tako je i sama na kraju navela da će na sledeći pretres krajem oktobra biti pozvane oštećene K. Š. i A. P.

Podsetimo Miloš Đukić je optužen da je izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica  škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela. Okrivljeni je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi treniranja jahanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

Na ovaj način ostvarujete pravo na niže račune za struju: Evo gde se obavlja procedura sticanja ovog statusa
Društvo

Na ovaj način ostvarujete pravo na niže račune za struju: Evo gde se obavlja procedura sticanja ovog statusa

Socijalno ugrožеni građani sa statusom еnеrgеtski zaštićеnog kupca od 1. aprila imaju pravo na bеsplatnе količinе strujе, gasa..., a od maja je na snazi novi pravilnik po kojеm status еnеrgеtski ugrožеnog kupca ostvaruju čеtvoročlana domaćinstva čiji ukupan mеsеčni prihod nе prеlazi 65.261,92 dinara, objavljеno jе u Službеnom glasniku.

09.05.2024

10:51

Vesić najavio: Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu
Društvo

Vesić najavio: Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu

„Er Srbija je dobila dozvole kineskih vazduhoplovnih vlasti kojima se potvrđuje pravo letenja između Beograda i Šangaja dva puta nedeljno, a između Beorada i Gvandžo tri puta nedeljno, sa periodom važenja dozvola od tri godine”, izjavio je ministar građevinarstva, saobraća i infrastrukture Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Prva. 

09.05.2024

10:39

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija