• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

12.09.2023

15:42

"Tukao me pendrekom i držao zaključanu u sobi, nije mi dao u vc da idem"! Potresna ispovest Ane koju je dečko danima maltretirao

printscreen facebook

Vesti

"Tukao me pendrekom i držao zaključanu u sobi, nije mi dao u vc da idem"! Potresna ispovest Ane koju je dečko danima maltretirao

Podeli vest

Ana Miketić (36) iz Zemuna, od 24. jula do 30. avgusta prošla je pravu golgotu – pretrpela je stravično nasilje od strane tadašnjeg partnera Nemanje G. (41), a i dalje se oporavlja od svega. Nasilnik je prošle nedelje uhapšen, a Ana ističe da je i dalje u strahu zbog svega što je doživela.

Na početku razgovora za Nova.rs, žrtva brutalnog nasilja ističe da nije ni slutila šta će se desiti. Nemanja se pretvarao na početku da je divan, a potom je njegovo pravo lice upoznala onda kada je došla kod njega u kuću u Bariču.

- Imala sam verenika, Nenada, koji je u junu iznenada preminuo. Uzela sam njegov telefon i zvala ljude iz njegovog imenika da ih pozovem na sahranu. Među tim kontaktima je bio i on, Nemanja. Tako smo stupili u komunikaciju, a kasnije smo se upoznali na Adi. Dopisivali smo se, on mi je pružio utehu u tom trenutku, ali mi je često nabacivao kako se brzo vezuje za osobe, kako zna da voli. Vremenom smo otpočeli neki odnos - objašnjava ona za "Blic".

Foto: Informer

 

Ana navodi da je Nemanja nekoliko puta insistirao da ona dođe kod njega kući, pa je ona, lakoverno tog 24. jula pristala.

- Isprva je bilo sve okej, ali onda je krenuo da me ispituje sa kim sam bila pre njega, a kada bi mu odgovorila, počeo bi da me udara. Onda bi namerno odjednom počeo da proziva mog pokojnog verenika, nazivao ga je mrtvacem. Imala sam dva prstena na ruci za koje je on umislio da su od mog verenika, iako sam ih sama kupila. Međutim, u jednom svom napadu ljubomore i besa, strgao mi je to prstenje sa ruke i bacio - prepričava pretučena žena.

"Danima me je držao zatočenu"

Ana navodi da su usledili još teži dani koje je provodila zaključana u sobi, a kada bi se Nemanja G. pojavio dobijala bi mukotrpne udarce.

- Danima me je držao zatočenu u sobi na spratu. Nisam mogla da pobegnem jer je kvaka bila samo sa spoljašnje strane, a ključ je bio kod njega. Nije mi dozvoljavao da odem do toaleta, više puta mi se dogodilo da se uneredim. Kada bi ulazio u sobu, niotkuda bi vadio sprave koje je koristio da mi nanosi bol. Imao je neki pendrek kojim mi je polomio rebra, udarao bi me po glavi i ušima. Tukao me je sekirom, držao ju je ispod kreveta u spavaćoj sobi. Probio mi je bubnu opnu, gazio me je nogom po vratu, udarao pesnicama po celom telu, oči mi je zatvorio. Za kraj bi ostavio „po koji šamar“ ili bi me vukao za kosu, isčupao mi je više pramenova kose - kroz suze navodi žrtva jezivog nasilja.

Foto: printscreen facebook

 

Ana kaže da je sve znala i njegova majka, koja je bila sa njima u kući.

- Nekoliko puta je bila ispred vrata od te sobe u kojoj sam se ja borila za život, lupala je i pretila sinu: „Pozvaću policiju ako čujem još jedan udarac“, ali njega ništa nije zaustavljalo. On je i nju tukao, kaže da ju je gurao, udarao peškirom po glavi. Ona je stalno sedela u kući i plakala, rekla mi je da ga se boji. Jednom je u kući bila i njegova tetka, kada me je on iz sve snage udario i rekao joj: „Vidiš kakav je konj, treba to još da se čereči“. Tada je njegova tetka ustala, nešto promrljala i izašla iz kuće. Jednom čak i kada je policija dolazila na vrata da me nađe, jer je majka prijavila moj nestanak, Nemanjina majka je slagala i rekla da nismo tu. Uspela sam da pobegnem dok je on spavao - kaže žrtva i dodaje da joj je dva dana, dok nije uhapšen, Nemanja slao preteće poruke.

Rekao mi je da je skratio cev od puške, da će da krene ka Zemunu. Pisao mi je konstantno do petka, dok nije uhapšen. Pokušavao je da me zastraši na svaki mogući način da ga ne prijavim. Pa i njegova majka me je molila da ga ne prijavim, da se mažem šminkom da moji roditelji ne vide povrede - zaključuje pretučena žena.

Anđelka Miketić, Anina majka, navodi da joj je ćerka 24. jula napisala poruku: "Mama, vidimo se za koji dan", nakon čega joj se danima izgubio trag.

Foto: Informer

 

- Nakon što se danima nije javljala, alarmirala sam policiju i prijavila nestanak. Sve vreme sam kao majka osećala da nešto nije u redu sa mojim detetom, a ispostavila se da je zatočena. Otišla sam da platim račun za telefon i uzela sam listing poziva. Zvala sam sve redom brojeve i od jedne njene drugarice sam saznala gde je. U međuvremenu smo se čule i trebalo je da se javi policiji da je dobro - priča Anđelka.

Kako dodaje, Ani je svakodnevno pisala poruke da se javi policiji, što je njena ćerka učinila tek 24. avgusta.

- Svaki dan sam joj pisala, ali mi nije odgovarala. Jednom smo uspele da stupimo u kontakt preko njegovog telefona jer je njen bio isključen. Ana me je pozvala, počnemo da pričamo, a on joj dobacuje šta da kaže. Odnosno šta sme, šta ne treba da mi govori. Njegova majka je sve znala, ona je njegov saučesnik - dodaje Anđelka.

Foto: Informer

 

Potresena majka navodi da je ostala šokirana kada je ugledala ćerku na vratima stana.

- Pola kose joj je falilo, oči su joj bile zatvorene. Ne pitajte na šta je ličila. Zapuštena, modra, plava i crna joj je bila koža. Dva dana nije smela da ode u bolnicu, dok on nije uhapšen. Molili smo je da ga prijavi. U petak je primljena u bolnicu, morali su da joj izvade slezinu, pukla joj je bubna opna, dobro da oči nije izgubila kakve povrede je imala. Odmah su je primili u šok sobu, doktor mi je rekao da je došla kasnije da ne zna da li bi preživela - zaključila je potresena majka.

Podsetimo, Nemanja G. se tereti za krivična dela protivpravno lišenje slobode i teška telesna povreda opasna po život. Mučenje Ane Miketić je počelo 26. avgusta, a on je uoči toga na svojim društvenim mrežama javno pisao ljubavne poruke žrtvi koju je nakon toga brutalno tukao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17