• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

13.09.2023

14:21

Osuđen otac iz pakla! Otimao sina iz doma i terao ga da prosi

J.Rafailović

Vesti

Osuđen otac iz pakla! Otimao sina iz doma i terao ga da prosi

Podeli vest

Dugi osnovni sud u Beogradu osudio je T. Ž. na kaznu od dve godine i osam meseci zatvora, kao i meru zabrane približavanja maloletnicima koje je terao da prose.

T.Ž. je uhapšen u junu prošle godine, pošto su građani prijavili da se on i maloletni dečak kupaju goli u fontani na Novom Beogradu.

- Drugi osnovni suda u Beogradu doneo je presudu protiv okrivljenog T. Ž., kojom je oglašen krivim zbog dva krivična dela oduzimanje maloletnog lica na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i osam meseci, kao i zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga na kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca, te mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve dve godine i osam meseci zatvora, kao i meru zabrane približavanja i komunikacije sa maloletnim oštećenim licima u trajanju od jedne godine, kao i meru bezbednosti oabvezno oduzimanje predmeta - saopšteno je iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Okrivljenom T.Ž. optužnicom ovog tužilaštva u Beogradu, na teret je stavljeno da je u dužem vremenskom periodu zajedno sa okrivljenom S.J., a protiv koje se vodi odvojeni postupak, u više navrata iz koristoljublja protivpravno zadržavali maloletnu decu iako su ona bila poverena na čuvanje ustanovi Dom "Moša Pijade", jer je okrivljeni potpuno lišen roditeljskog prava.

- Maloletnu decu, koja su bežala iz navedenog doma, zadržavali su i vodili sa sobom u prošnju po različitim lokacijama u Beogradu. T. Ž. je, potom od maloletne dece uzimao sav novac koji su na taj način dobijali - navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje da su ovakvim ponašanjem T. Ž. i S. J. teže ugrozili zdravlje, vaspitanje i školovanje maloletne dece.

- Prilikom poslednje prošnje okrivljeni sa maloletnom decom pronađen je u blizini TC“Fontana“, a kada je prethodno prijavljen da se nag kupa u fontani - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Podsetimo, dečak je pronađen nag u fontani u junu prošle godine, a njegov otac T. Ž. je tada uhapšen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija