• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Republika.rs

13.09.2023

16:25

Dok tebe nema, ja ne mogu nastaviti... Devojčica ubijena u "Ribnikaru" juče bi napunila 14 godina, otac joj posvetio pesmu, a reči kidaju dušu

Insajder

Vesti

Dok tebe nema, ja ne mogu nastaviti... Devojčica ubijena u "Ribnikaru" juče bi napunila 14 godina, otac joj posvetio pesmu, a reči kidaju dušu

Podeli vest

"Slep sam ovde u ovoj tami i radije bih bio u tvojim rukama. Svi mi govore da moram biti jak. Samo treba da vide kako stojim ovde sam. Ali dok tebe nema, ja ne mogu nastaviti..."

Reči su Slobodana N. oca malene S. N, jedne od devetoro dece koja je ubijena u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Njegova ćerka bi juče napunila 14 godina, a povodom njenog rođendana Slobodan je napisao i komponovao pesmu "Čekaj me" na engleskom jeziku, a čije reči slamaju srca.

Prenosimo vam njen prevod u celosti:

- Moje dete, moj život, moja jedina ljubav

Nadam se da čuješ moje bolno srce

Moja slomljena krila se raspadaju

Tako je tužno što smo se morali rastati

Nadam se da negde tamo osmehom sijaš

Šalješ znakove da tvoj tata vidi,

Ali ja sam slep ovde u ovoj tami i radije bih bio u tvojim rukama.

Svi mi govore da moram biti jak

Samo treba da vide kako stojim ovde sam

Ali dok tebe nema, ja ne mogu nastaviti

Sedeću ovde i plakati u razorenom domu

Ali dok tebe nema, ja ne mogu nastaviti

Sedeću ovde i plakati za tobom

Ti jednostavno nisi imala vremena

Da pronađeš svoje puteve i zablistaš

Ali dokle god budem živ, imaću uspomene za podeliti

Uvek ću biti ponosan što si bila moja

Negde u budućnosti ćemo biti zajedno,

Negde u budućnosti zajedno ćemo biti

Samo mi daj snage i čekaj me".

Podsetimo, 3. maja Kosta K. je u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" došao naoružan, te tada ubio devetoro školskih drugara i čuvara škole.

Istraga je odmah utvrdila da je dečak ubica zločin do detalja planirao mesec dana, da je imao skice škole i spisak potencijalnih žrtava, pa čak i da su neki označeni kao "prioriteti".

Dečak ubica je postao najmlađi masovni ubica na svetu, a za razliku od drugih slučajeva u svetu, on nijednog trenutka nije ni pomišljao da može da bude ubijen, a kamoli da digne ruku na samog sebe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija