• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: suđenje veljko belivuk silovani svedok

18.09.2023

13:04

Svedok koji je silovan dolazi pod policijskom pratnjom! Na suđenju Veljku Belivuku Ilija će govoriti o užasnoj torturi koju je preživeo

Tanjug

Vesti

Svedok koji je silovan dolazi pod policijskom pratnjom! Na suđenju Veljku Belivuku Ilija će govoriti o užasnoj torturi koju je preživeo

Podeli vest

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovom kriminalnom klanu nastavlja se danas, a svedočiće I. S. i Aleksandra Živković.

Ilija S. (20) iz okoline Požarevca kojeg je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića danima mučki zlostavljao  i silovao u "bunkeru" na stadionu Partizana na putu je ka Beogradu, saznaje Republika.

- Po Iliju je došla policija jer je tražio da ga oni sprovedu i time obezbede njegovo prisustvo u sudu. On je i dalje uplašen iako se oporavio u dobroj meri od užasa koji je preživeo. Strepi od klana j javnosti i toga što će klanu u lice sasuti istinu pred sudom- otkriva izvor Republike. 

Advokat, tj. punomoćnik oštećenog momka Nada Mitrović Rakić potvrdila je naša saznanja i otkrila da će Ilija ostati pri svemu što je kazao u policiji i tužiocima, kao i u slučaju maloletnika koji je već osudjen za učešće u zlodelu sa ovim klanom.

Brutalno iživljavanje u prostorijama na stadionu Partizana koje su koristili pripadnici kriminalne grupe nastale iz navijačke, Ilija S. je detajno opisao. On tvrdi  da mu se život pretvorio u pakao sredinom oktobra 2020. kada došao u Beograd da prošeta i da se fotografiše na Kalemegdanu, na grobu Milorada Mandića Mande i pored stadiona crno- belih.

Objasnio je da su ga "navijači" prepoznali jer je voleo da ide i na utakmice i da su ga optužili da je došao da uhodi Belivuka i Miljković za njiihove protivnike.. Poimence je navodio ko mu je šta uradio nažao.

- To jutro sam došao na Stadion Partizana i u momentu kada sam napravio selfi, savatali su me oni sa južne tribine – Mijat Simeunović (32), Aleksa Šejić (31) i Miloš Lukić Selak (31) i pitali me: „Požarevac, šta radiš tu?" Rekli su mi da pođem sa njima. Udarili su mi šamar i tukli me, a onda spustili niz stepenice stadiona. Tu su se skupili, a među njima je bio jedan kojeg su zvali Krivi. Nešto su se domunđavali, a onda mi je Šejić uzeo telefon i gledao slike, a nisam znao o čemu se radi. Nakon zatišja, ponovo su došli, tukli me pesnicama, a ja sam bio vezan. Stavili su mi izolir traku i vezali ruke. Tukli su me, unosili su mi se u facu i govorili: „Šta je bilo, došao si da cinkariš, došao si da pratiš Velju...", nakon čega sam im odgovorio da nisam i da sam došao da se slikam. Tukao me Šejić, Aleksa Dunjić, Mijat, Selak i Krivi i govorili: „Je l', Požarevac, je l' ti lepo?" Nastavili su da me biju, a onda su izvadili držalju od sekire, a Šejić i Selak su me udarali velikim štapom. Udarali su me po prstima i rukama. Posle su me maltretirali celo veče – ispričao je Ilija S.

Naveo je da ga je Šejić silovao jedno veče u sobi.

- Rekao mi je: „Žao mi je da te ostavljam tu da mi usmrdiš krevet." Legao sam i skinuo trenerku. Ostao sam u majici i gaćama, a onda sam primetio da neko leži pored mene. Zamolio sam Aleksu da me pokrije, a on mi je digao nogu i napastvovao me štapom za bilijar me je silovao. Imao sam povrede, traume od nespavanja – potresno se prisećao Ilija na svedočenju.

Očekuje se da danas sve isto ponovi u Specijalnom sudu pred zlikovcima koji su ga prema optužnici ugnjetavali zverski.

Belivuk mu vikao raskolačenoh očiju 

Treći dan, u bunker su došli i Belivuk i Marko Miljković.

- Želeo bih to da izbacim iz glave, pakao je bio. Došli su Belivuk i Miljković, tukli su me držaljom od sekire, od udaraca nisam mogao na nogama da stojim. Posle toga su me terali da se skidam i udarali su me po nogama, glavi. Belivuk mi je ponavaljao "kaži za koga cinkariš, pi..o ciganska, cinkaroška, klošaru". I Marko Miljković me je tukao, opkolili su me, ja sam ih molio da me puste, Marko je čak slikao i moju ličnu kartu, uvukli su me unutra u separe i nastavljali da me udaraju - detaljno je opisala jedina preživela žrtva klana iz optužnice.

Svedoči žena "ljutog kavčana" , Zvicerove desne ruke

Kao svedoci osim Ilije S. pozvana je da na sudjenju klanu svedoči Aleksandra Živković supruga Radoja Živkovića brata Radoja Zvicera . Živković je u Turskoj uhapšen peoßle jeseni zbog ubistva "škaljarskog vodje" Jovana Vukotića.

Aleksandra će svedočiti povodom navoda da je klan na njenom placu kod vikendice u Surduku zapalio Gorana Mihajlovića. Takodje, za svedoka su pozvani i komšinica Źivkovića iz Surduka koja je razgovarala sa Belivukom i Miljkovićem u toku paljenja ali nije primetila da čine zločin. Vezano za ubistvo Mihajlovića pozvan je i njegov drug Aleksandar Nuždić da ispriča svoja saznanja pred sudom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija