• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.09.2023

13:31

Sudili mu za likvidaciju na Autokomandi, ležao u crnogorskom zatvoru! Evo ko je drugi srpski kriminalac koji je uhapšen u Sarajevu

Tanjug

Vesti

Sudili mu za likvidaciju na Autokomandi, ležao u crnogorskom zatvoru! Evo ko je drugi srpski kriminalac koji je uhapšen u Sarajevu

Podeli vest

Darko Dulović još je jedan saradnik ozloglašenih klanova iz Beograda koji je juče uhapšen u luksuznom sarajevskom stambenom kompleksu, kula Sarajevo, a koji je odavno poznat policiji iz čitavog regiona.

Dulović je je zbog trgovine narkoticima bio u zatvoru u Crnoj Gori dok ga je Srbija potraživala zbog sumnje da se dovodi u vezu sa ubistvom bivšeg pripadnika SAJ, a kasnije vozača i obezbeđenja Filipa Koraća, Siniše Milića zvanog Boske, na Autokomandi u Beogradu 2018. godine.

Duloviću se sudilo u odsustvu, a oslobađajujućom sudskom presudom ukinut mu je ranije određen pritvor i povučena poternica koja je za njim bila raspisana.

- On se teretio da je dao svoj automobil da se koristi u toj likvidaciji, da se njime ode na buvljak i kupi telefon, kojim je kasnije aktiviran eksploziv postavljen ispod Milićevog džipa, zatim da se tog dana prati Milić i ubije na Autokomandi, ali sudsko veće u Beogradu je jednoglasno donelo oslobađajuću presudu - podseća sagovornik Kurira.

Automobil koji je vozio Milić eksplodirao je 19. juna 2018. godine u 13 sati na semaforu na prometnoj raskrsnici Ustaničke ulice i Južnog bulevara kod restorana "Franš".

Prednji deo automobila je potpuno uništen, a vozač Milić bio je živ još neko vreme. Tih desetak minuta koje je poživeo bio je u strašnim bolovima jer su mu obe noge bile raznete.

- Kao što je poznato, u ratu klanova koji traje već godinama, Korać je navodno bio u tom trenutku tražena meta. Milić je, navodno bio uvek u kontaktu samo sa njim i isključivo sa njim dogovorao maršute kojima se kreću, jer nikome nije verovao - izneo je tada izvor nepoznate detalje.

On je naveo i da je posle ubistva Milića, advokat Dragoslav Miša Ognjanović postao zabrinut za sopstvenu bezbednost. Samo mesec i po dana kasnije, ubijen je i on.

Dulović je prethodno osuđen na dve i po godine zatvora, a 21. juna 2016. godine uhapsila ga je crnogorska granična policija, nakon što su on, njegov rođak Aleksandar Dulović iz Bijelog Polja i Dragana Tarić iz Berana odbacili 287,5 grama heroina i pištolj u kome je bilo šest metaka. Darko je tada uhapšen, dok je njegov rođak pobegao. Posle nekoliko meseci pušten je iz pritvora, i tada se prema operativnim informacijama, vratio u Srbiju.

Darko Dulović se, da podsetimo, još kao maloletnik, u oktobru 2007. godine, našao na stranicama "crne hronike" nakon što je na ranjen na splavu "Blejvoč". Naime, Dulović i njegov drug Bojan M, koji je takođe bio maloletan, pokušali su da uđu na splav, ali im obezbeđenje nije dozvolilo. Otišli su, ali su ubrzo vratili sa drugovima i naoružani šipkama i kamenjem.

U tom sukobu, Veljko Belivuk, koji je radio u obezbeđenju splava navodno je pištoljem udario po glavi Bojana M. a zatim i metalnom barskom stolicom, dok je Dulovića ranio u nogu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija