• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.09.2023

09:21

Policijske racije u više gradova u BiH! Akcija "Overdouz 2" pokrenuta nakon dešifrovanja "Skaj" aplikacije - juče uhapšeni kriminalci povezani sa Belivukovim klanom

Marko Đoković

Vesti

Policijske racije u više gradova u BiH! Akcija "Overdouz 2" pokrenuta nakon dešifrovanja "Skaj" aplikacije - juče uhapšeni kriminalci povezani sa Belivukovim klanom

Podeli vest

Na više lokacija na području Kantona Sarajevo i Opštine Rudo u toku su policijski pretresi u okviru akcije "Overdouz 2" s ciljem dokumentovanja krivičnih dela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge.

Akciju zajednički sprovode pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP Republike Srpske.
Akcija "Overdouz 2" rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifrovanjem komunikacija putem "Skaj" aplikacije među osumnjičenima i nastavak je operativno-taktičke akcije sprovedene u aprilu ove godine.

Podsećamo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo juče su u saradnji sa OSA uhapsili dve osobe po Interpolovoj poternici iz Srbije.

Oni su uhapšeni juče u zgradi Sarajevo Towera, gde su, osumnjičeni iznajmili više stanova u samom vrhu ovog objekta.

Uhapšeni su Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović. Jovanović se dovodi u vezu s klanom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, ali i Darkom Šarićem.

Dušan Jovanović Giba sa Karaburme spomenut je u postupku koji se vodi protiv Veljka Belivuka i njegovog klana. Tačnije, okrivljeni svedok, Bojan Hrvatin, je tokom svedočenja rekao da je upravo Giba ubio Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu u julu 2020. godine. Odnosno, da je bio jedan od egzekutora. Jovanović je navodno sarađivao i sa Nikolom Vušovićem - Džonijem sa Vračara.

Darko Dulović koji je uhapšen sa Gibom, prošle godine oslobođen je optužbi da je učestvovao u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa na Autokomandi 2018. godine. Istovremeno mu je ukinut ranije određen pritvor, a povlači se i poternica koja je za njim raspisana.

Duloviću se, inače, sudilo u odsustvu. On je bio uhapšen u Crnoj Gori, gde je zbog trgovine drogom izdržavao dvoipogodišnju kaznu i nakon njenog okončanja pušten je na slobodu. U slučaju "ubistva Bosketa" teretio se da je dao svoj automobil da se koristi u toj likvidaciji, da se njime ode na novobeogradski buvljak i kupi telefon, kojim je kasnije aktiviran eksploziv postavljen ispod Milićevog džipa, zatim da se tog dana prati Milić i ubije na Autokomandi.Ubijeni Siniša Milić bio je bivši pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice i navodno blizak saradnik Filipa Koraća.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija