• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jelena Rafailović

22.09.2023

06:39

Ispovest policajca koji je razoružao napadača u Knezu: Mahao je nožem i vikao: "Sve ću da vas pobijem"

Printscreen,Informer/Jelena Rafailović

Vesti

Ispovest policajca koji je razoružao napadača u Knezu: Mahao je nožem i vikao: "Sve ću da vas pobijem"

Podeli vest

Dramu koja se dogodila u Knez Mihailovoj ulici okončao je hrabri policajac Rade Spasić iz Policijske stanice Stari grad, u razgovor za Informer kaže da se sve desilo brzo kao i da je morao da izvadi pištolj.

Kako je Informer prvi objavio stravičan napad dogodio se u sredu oko 13 sati u Knez Miihailovoj ulici ispred jednog poznatog beogradskog restorana. Naime, tada je Ivan G. (33) nožem ubo u predelu vrata bivšeg kolegu i direktora restorana Predraga G. (50).

Nakon napada Ivan je, navodno pokušao da pobegne ali su građani u tome sprečavali. I dok je pomahnitali muškarac mahao nožem prema onima koji su ga zdržavali našiao je policajac iz PS Stari grad Rade Spasić.

- Primetio sam gužvu ali u prvom trenutku nisam znao šta se tačno dešava dotrčao sam i video muškarca kako maše nožem i još nekoliko ljudi oko njega. Vikao je: "Sve ću da vas pobijem!" - priseća policajac jezivog trenutka. 

Foto: Printscreen

 

Kako kaže primetio je i muškarca koji je krvario i kome su pomoć ukazivali oni koji su se tu našli. 

- Prvo što sam morao da uradim jeste da obuzdam napadača koji  je ima nož u rukama. Delovao je kao da je potpuno van sebe. Viknuo sam na njega da baci nož, ali on kao da to nije konstatovao, viknuo sam još jednom, ali kada nije reagovao na to izvadio sam pištolj i tek onda mi je pošlo za rukom da ga razoružam i oborim. Stavio sam mu lisice na ruke, ali onda su građani krenuli na njega - priča u dahu policajac. 

Kako je objasnio uspeo je da smiri,  s razlogom ljute građane, kako bi i obezbedio mesto napada na kom je tek trebao da se radi uviđaj.

- Rekao sam ljudima da se smire da je sve sada pod kontrolom i da nema razloga da bilo šta rade. Obaveštena je i hitna pomoć koja je povređenog muškarca prevezla u Urgentni centra. Mislim da je reč o teškoj telesnoj povredi. On je uboden dugačkim sečivom u leđa, ali blizu vrata, mnogo je krvario... Kada je sve bilo pod kontrolom obavestio sam kolege u stanici šta se dogodilo, te su i oni ubrzo stigli - navodi naš sagovornik.

Foto: Jelena Rafailović

 

Spasić je, kako nam je, rekao 27 godina u službi radio je različite slučajeve, koji su bili manje ili više teški. 

- Ovaj je svakako jedan od težih jer je reč o napadu nožem, a u blizini su građani, i što je najgore bilo je dece koja su tu šetala sa svojim roditeljima. Posao policajca je da čuva građane bez obzira na to da li je na dužnosti ili ne. Mi smo policajci 24 sata tokom svih 365 dana u godini. Ne smatram da sam heroj, već osoba koja je samo radila svoj posao. Imam porodicu i samo se nadam da će, ukoliko zatreba i njima neko nekada da pomogne u nevolji - kaže Spasić.

Foto: Printscreen,Informer/Jelena Rafailović

 

Podsetimo, Ivan G. je uhapšen, a kako smo nezvanično saznali, bivšeg direktora je navodno napao zbog ranijeg sukoba koji su imali prošle godine. 

Navodno, prema našim, takođe nezvaničnim saznanjim Ivan G. je u restoranu ispred kog je napao bivšeg kolegu radio do prošle godine. Sukob je nastao oko, navodno neisplaćene zarade. Jednog dana prošle godine Ivan je došao u restoran i stolicom razbio izloge. Protiv njega je tada podneta prijava za nasilničko ponašanje.

Navodno Ivan je zbog te prijave nekoliko sati pre napada bio na suđenju, revoltiran u sudu, otišao je da uzme nož,  a potom i do restorana. Bivšeg kolegu je zatekao u bašti kako sedi. Prišao mu je s leđa i uboo ga u desno rame, odnosno u leđa bliže vratu.

Povređeni Predrag G. je operisan u Urgentnom centru i prema našim saznanjima nije životno ugrožen. 

Plata bi mogla da bude motiv napada, a šta je tačan razlog utvrdiće se istragom koja je u toku. 

Kako je policajac opisao dramu u Knez Mihailovoj ulici pogledajte i vide prilogu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dada

pre 7 meseci

nauk ostalim gazdama, dogovoreno se mora platiti, i nagrade i penali odbiti ako je tako dogovoreno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija