• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

22.09.2023

13:56

Apel Višeg tužilaštva u Beogradu! Ubrzajte izbor tužilaca inače smo u problemu

Više javno tužilaštvo u Beogradu

Vesti

Apel Višeg tužilaštva u Beogradu! Ubrzajte izbor tužilaca inače smo u problemu

Podeli vest

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu uputilo je apel Visokom savetu tužilaštva da maksimalno ubrza postupak izbora kandidata za 38 javnih tužilaca u VJT po konkursu iz aprila ove godine, jer će se nakon isteka perioda upućivanja u februaru 2024. godine u osnovna tužilaštva vratiti svi upućeni tužioci, njih 18, a već je vraćeno njih sedam, navodi se u informaciji objavljenoj na sajtu tužilaštva.

Usled nemogućnosti daljeg upućivanja javnih tužilaca iz nižih u viša javna tužilaštva, ukoliko se konkurs ne okonča do februara, nedovoljan broj kadrovskih kapaciteta će dovesti u pitanje dalji rad VJT u Beogradu kako Odeljenja za opšti kriminal, tako i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

VJT u Beogradu je, podsećamo, najveće tužilaštvo u Srbiji sa najvećim brojem predmeta u radu za teška krivična dela.

Povratak svih upućenih javnih tužilaca u osnovna javna tužilaštva, dovešće do blokade rada VJT oličene u  nemogućnosti ostvarivanja prava na suđenje u razumnom roku, odugovlačenja postupka u pritvorskim predmetima i povrede prava oštećenog.

Kod složenih predmeta sa velikim brojem osumnjičenih, oštećenih i svedoka, gde je ranije bilo angažovano dva i više tužilaca radi praćenja predmeta i preduzimanja dokaznih radnji, to više neće biti moguće.

Zbog toga, VJT u Beogradu apeluje na Savet da što hitnije okonča postupak izbora javnih tužilaca po ovom konkursu objavljenom u "Službenom glasniku RS" broj 28/23, 12. aprila 2023. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Privedeni iz Poreske uprave pred tužilaštvom: Ovako su se branili!
Hronika

Privedeni iz Poreske uprave pred tužilaštvom: Ovako su se branili!

Pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušano je šestoro zaposlenih u Poreskoj upravi, koji se sumnjiče za izvršenje više krivičnih dela Zloupotreba službenog položaja, kojima je državni budžet oštećen za oko 124,1 milion dinara.

12.09.2023

17:32

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija