• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTCG

25.09.2023

17:41

Slobodan Kašćelan naručio kopanje tunela do suda?! Iz depoa nestali dokazi protiv njega!

Vlada Crne Gore

Vesti

Slobodan Kašćelan naručio kopanje tunela do suda?! Iz depoa nestali dokazi protiv njega!

Podeli vest

Akcija "Tunel" koja se bavi istragom iskopavanja tunela dugog 30 metara od jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici do zgrade Višeg suda, tačnije do sudskog depoa, obuhvatila je i akciju pretresa zatvorskih ćelija u Spužu gde su minulih dana pronađeni brojni telefoni.

Kako navode tamošnji mediji, dosadašnja istraga dovela je do toga da je naručilac posla kopanja tunela i krađa dokaznih radnji u predmetima koji se čuvaju u depou Višeg suda u Podgorici navodno naručio Slobodan Kašćelan, jedan od vođa "kavačkog" klana koji je više od godinu dana nalazi u spuškom zatvoru.

- Crnogorski istražitelji došli su do operativnih saznanja da je naručilac "rudarenja" i krađe dokaza upravo Kašćelan s obzirom da nedostaju dokazi koji se nalaze u predmetima koji se vode protiv njega i njegove kriminalne grupe. Tim povodom izvršen je pretres zatvorskih ćelija u Spužu gde su za nekoliko dana čuvari pronašli nekoliko telefona - prenosi RTCG i dodaje:

Foto: Vlada Crne Gore

Slobodan Kašćelan se nalazi u pritvoru u zatvoru Spuž

- Telefoni koji su oduzeti od zatvorenika biće veštačeni jer se sumnja da su ostali tragovi komunikacije sa "rudarima" koji su po nalogu prvobitno organizovani, da bi potom bila odrađena celokupna logistika.

Kako se dalje navodi na RTCG, sumnja se da su pojedini zatvorenici imali i direktnu vezu sa kopačima tunela.

- Pošto istraga i dalje traje još uvek se ne zna koliko je dokaza ukradeno iz depoa Višeg suda u Podgorici, a nadležni navode da je depo ogroman i da će istraga potrajati. 

Foto: Vlada Crne Gore

 

Dosadašnji rezultati pokazali su da je ukradeno nekoliko dokaza u predmetima vezano za Slobodana Kašćelana, pa se sumnja da je naručilac posla "kavački" klan.

Naime, 11. septembra otkriven je tunel koji su, prema dosadašnjoj istrazi, kopala četvorica srpskih državljana - Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Loznice, za kojima se intenzivno traga. Takođe, policija traži i Katarinu Baćović iz Podgorice i još pet osoba za koje se sumnja da su deo kriminalne organizacije koja je navodno radila po nalogu kavačakog klana.

- Jedini uhapšeni zbog sumnje da je bio deo kriminalne organizacije je Podgoričanin Predrag Mirotić (31) navodni pripadnik podgoričkog ogranka "kavačkog klana" koji je navodno obezbedio smeštaj "rudarima" iz Srbije i koji im je obezbedio nesmetan boravak u Crnoj Gori. Takođe, Mirotić im je obezbedio i prevoz, ali i alat kako bi kopali tunel - podseća izvor i dodaje da je osumnjičeni uhapšen u subotu nakon čega mu je određeno zadržavanje do 72 sata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija