• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

28.09.2023

06:45

"Ne smeta mi što je Sretko ubica, volim ga"! Ispovest supruge glavnog pucača "zemunskog klana"

Informer

Vesti

"Ne smeta mi što je Sretko ubica, volim ga"! Ispovest supruge glavnog pucača "zemunskog klana"

Podeli vest

Ne smeta mi što je Sretko ubica i ne zanima me njegova prošlost. Lepo mi je s njim i želim da mu olakšam dane u zatvoru...

Ovo kaže za Informer Beograđanka J. M. (27), koja se nedavno udala u Zabeli za Sretka Kalinića, glavnog ubicu zloglasnog "zemunskog klana" koji služi kaznu od 40 godina zatvora.

Fakultetski obrazovana

Ova devojka završila je medicinski fakultet i ne želi da joj objavimo identitet zbog, kako kaže, njenog posla i bezbednosti.

Foto: informer/public

 

O braku preko rešetaka sa ubicom kaže da funkcioniše odlično (?!?), te da je u Kaliniću "našla srodnu dušu".

- Naša veza je počela tako što mi je poslao svoju prvu knjigu sa posvetom, posle čega smo se čuli i ostali u kontaktu. Kasnije mi je poslao neke svoje nalaze da pogledam, pošto sam zdravstveni radnik, i tako je sve počelo, redovno smo se čuli, dopisivali... Sve u svemu, kliknuli smo na prvu i to traje od jula prošle godine, a vezu smo krunisali brakom - kaže J. M.

Foto: facebook/ Legende devedesetih

 

Na pitanje da li joj smeta Sretkova jeziva reputacija hladnokrvnog ubice, kao i velika razlika u godinama, J. M. priznaje da je to "teška situacija".

- Međutim, imam njegovo puno razumevanje i punu podršku u svemu. Ne ograničava me apsolutno ni u čemu. Lepo funkcionišemo koliko god to ljudima zvučalo čudno. Čujemo se svaki dan, dopisujemo se, a viđamo se jednom do dva puta mesečno u Zabeli. Njegov život pre nego što smo se upoznali ne gledam i ne pratim, bitno mi je samo kakav je prema meni. Kupila me je njegova bezuslovna podrška za moj posao i sve što poželim, a ja sam tu da mu olakšam i ulepšam to vreme koje provodi u zatvoru - otkriva Sretkova supruga.

Ona dodaje ne dozvoljava porodici i prijateljima da se mešaju u njen izbor životnog partnera, ali da svi oni "poštuju njenu volju".

Foto: Informer DN

Sretko Kalinić

- Ako i bude nekih posledica, spremna sam da ih snosim. Ne dajem tu prostora ljudima za neke komentare - ističe naša sagovornica.

Ona objašnjava i zašto je odlučila da ne uzme Sretkovo prezime.

- Kada smo razgovarali o prezimenu, odlučila sam da zadržim svoje, jer privlačim previše pažnje i bez njegovog prezimena - rekla je J. M.

Foto: Informer.rs

Dušan Spasojević Šiptar

Podsetimo, Kalinić i J. M. su se venčali pocetkom jula u KPZ "Zabela" u Požarevcu u prisustvu gradskog matičara i kumova, pod budnim okom stražara Sedmog paviljona u kojem Kalinić izdržava kaznu.

Venčanje je slikao zatvorski fotograf, a mladenci su posle ceremonije dobili pravo na "ljubavnu sobu".

Pod istragom da je lagala notara 

Sretkova supruga J. M. trenutno je pod istragom pošto je 26. januara slagala notara i dala lažni iskaz kada je tvrdila da je sa Kalinićem u vanbračnoj zajednici, jer ga u to vreme nikada ranije nije videla uživo. Lažnu izjavu je dala samo da bi mogla da dolazi Sretku u posetu i da bi koristili takozvanu "ljubavnu sobu" u Zabeli.
- Ne osećam se krivom u vezi tih optužbi za davanje lažnog iskaza. Da sam osećala da je to pogrešno, ja to ne bih ni uradila. Mi smo se u međuvremenu venčali, viđamo se i čujemo, pa je ova situacija sa potencijalnom optužnicom potpuno besmislena. Ipak, taj proces u Tužilaštvu mora da se završi - rekla je Kalinićeva supruga.

Sretko je za kuma odabrao Nenada Bujoševica Ramba (53), bivšeg pripadnika JSO, koji je već 22 i po godine u samici, pošto je sud već pet puta odbio njegov zahtev za puštanje na uslovnu slobodu.

Mlada je bila u društvu svog prijatelja kog je izabrala za kuma. Zatvorski stražari su diskretno držali celu ceremoniju na oku i brinuli da sve protekne u najboljem redu jer je Kalinić jedan od najčuvanijih zatvorenika.

Sedam godina u bekstvu

Podsetimo, "zemunski klan" je razbijen nakon atentata na premijera Zorana Đinđića 2003. i policijske akcije "sablja". Kalinić je posle sedam godina bekstva 2010. uhapšen u Hrvatskoj, nakon što ga je ranio "kolega" iz klana Miloš Simović, pa je izručen Srbiji. U međuvremenu osuđen je u odsustvu na 40 godina zatvora.

Foto: Informer DN

 

Sretko je priznao da je po nalogu svog kuma i vođe "zemunaca" Dušana Spasojevića ubio dvadesetak ljudi, ali je negirao da je učestvovao u atentatu na Đinđića.

Trenutno u zatvoru piše drugu knjigu u kojoj će, kako je najavio, napisati sve detalje sa venčanja.

U prvoj knjizi "Zemunski klan - ko je ko" objavio do tada nepoznate priče o ovoj bandi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija