• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Đ.

29.09.2023

15:07

Jezive fotografije sa stočnog groblja u Subotici! Sekli meso sa mrtvih životinja i prodavali ga

N.Đ.

Vesti

Jezive fotografije sa stočnog groblja u Subotici! Sekli meso sa mrtvih životinja i prodavali ga

Podeli vest

Reporteri Informera bili su na stočnom groblju kod Subotice na kome su B.S. (30) i D.P. (38) pet godina krali meso uginulih životinja koje su krositli za ishranu ali i sušili prodavali.

Kako nam je objašnjeno uginula stoka se dovozi na ovo groblje i poliva krečoim, ali dvojica uhapešnih su koristili vreme od istovara do tog trenutka da uđu u krug rgoblja i onda seku delove mesa i čitavfe buteve i odnose ih.

Istragom Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici utvrđeno je da su uhapšeni pet godina krali meso uginulih životinja na stočnom groblju i koristili ga za ishranu ali ga i prodavali.

To je za Informer potvrđeno u OJT Subotice, kako je navedeno, sa podacima koje je moguće pružiti u ovoj fazi krivičnog postupka.

Foto: N.Đ.

 

 

- Protiv D.P. I B.S. Podneta je 26. septembra krivična prijava, zbog krivičnih dela proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih proizvoda. Imenovanima se stavlja na teret, da su poslednjih 4  do 5 godina, sa stočnog groblja u Subotici, odnosili meso uginulih životinja i koristili za ljudsku ishranu, bez izvršenog pregleda, a najverovatnije i dalje prodavali. Protiv osumnjičenih, po predlogu OJT Subotica, nakon saslušanja 26. septembra, određen je pritvor, a pronađeno meso upućeno je naveštačenje, kao i telefoni osumnjičenih, radi utvrđivanja kontakata, a dokazne radnje u ovom predmetu su u toku - kazala je Livija Panić Miletić glavni javni tužilac OJT Subotica.

Inače zaprećena kazna za ovo krivično delo je zatvor do 3 godine i novčana kazna, potvrdili su u tužilaštvu. 

Podsetimo slučaj je otkriven nakon dojave građana koji su upozorili da se iz stočne jame seku delovi uginulih životinja i  odnose sa stočnog groblja. Tada je policija i OJT proverom dojave otkrila da se verovatno prodaje meso koje nije kontrolisano.

Foto: N.Đ.

 

Problem sa stočnim grobljima traje u Subotici i okolini već desetak godina, a jedan od drastičnih primera meštani sela Bajmok još pamte, iako se dogodio još 2015. godine. Tada je takođe dojavom građana upozoreno, da meštani tog sela bacaju uginule životinje ispred nekadašnje kafilerije, a jezive slike uginulih životinja viđene su na sred puta, o čemu svedoče i snimci bačene uginule svinje od skoro 200 kilograma, kojoj su istog dana odsečene butke i brojni tragovi da je neko tranžirao uginule životinje, verovatno da ih koristi za ishranu, ili što je još verovatnije, da ih prodaje.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija