• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

29.09.2023

18:00

Ovo je amfetamin koji je zaplenjen u Beogradu! Pronađene dve laboratorije, zaplenjeno 2.800 tableta ekstazija! (FOTO, VIDEO)

MUP Srbije

Vesti

Ovo je amfetamin koji je zaplenjen u Beogradu! Pronađene dve laboratorije, zaplenjeno 2.800 tableta ekstazija! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, zaplenili su više od 180 kilograma amfetamina i uhapsili 10 pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su S. Z. (41), za koga se sumnja da je organizator ove organizovane kriminalne grupe, i članovi te grupe S. M. (32), S. A. (35), S. R. (68), S. Lj. (45), B. M. (41), T. M. (39), T. M. (46), kao i L. M. (50) i M. S. (52), svi iz Beograda.

Oni se sumnjiče da su, od februara do septembra ove godine, nabavljali, pripremali za krijumčarenje, pakovali i organizovali ilegalan transport lekova sa liste psihoaktivnih supstanci u zemlje Evropske unije.

 

 

 

Takođe, sumnja se i da su u Holandiji nabavljali amfetaminsko ulje koje su, već uhodanim kanalima krijumčarili u Srbiju, a potom od njega na dve lokacije u blizini Beograda proizvodili amfetamin, koji su potom preprodavali na teritoriji Srbije. Policija je prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje u okolini Obrenovca koristi S. R. pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju sintetičke droge i zaplenila oko 180 kilograma amfetamina visokog kvaliteta spremljenog za dalju prodaju, tri litra amfetaminskog ulja, oko dva litra akumulatorske kiseline neophodne za proizvodnju amfetamina, kao i oko 2.800 tableta ekstazija.

Pretresom kuće u okolini Stare Pazove i stana u Zemunu, koje koriste T. M. (45) i T. M. (39), pronađeno je oko dva kilograma amfetamina, oko pola litre amfetaminskog ulja, oko dva litra akumulatorske kiseline i pištolj sa dva metka, dok je u kući B. M. u okolini Obrenovca zaplenjeno oko 50 blistera lekova sa liste psihoaktivnih supstanci i lovačka puška skraćene cevi sa pripadajućim patronama.

Foto: MUP Srbije

 

Pretresom firme u Beogradu čije je odgovorno lice M. S., a koja se bavila trgovinom na veliko farmaceutskim proizvodima, zaplenjeno je 700 kutija lekova sa liste psihoaktivnih supstanci, bez odgovarajuće dokumentacije. Sumnja se da su pripadnici organizovane kriminalne grupe od tog preduzeća nabavljali lekove koje su potom krijumčarili u zemlje Zapadne Evrope.

Tokom operativnog rada, policija je ranije uhapsila S. I., S. N. i K. A. kod kojih je, prilikom pokušaja krijumčarenja preko granice Srbije, pronađeno i oduzeto oko 400.000 tableta različitih lekova sa liste psihoaktivnih supstanci koje su, kako se sumnja, bile namenjene ilegalnom tržištu zapadnoevropskih zemalja. U prethodnom periodu, od pripadnika ove organizovane kriminalne grupe oduzeto je još 11 kilograma amfetamina i oko 100.000 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija