• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2023

11:04

Velika akcija policije: Uhapšene 22 osobe, oštetili državu za 2,1 milijardu!

printscreen

Vesti

Velika akcija policije: Uhapšene 22 osobe, oštetili državu za 2,1 milijardu!

Podeli vest

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK i Sektorom poreske policije danas su na teritoriji Novog Sada i Subotice uhappšene 22 osobe.

- Slobode su lišeni R.Š., S.K., Z.K., A.K., S.V.K., T.K., Ž.A., M.M., S.V., J.V., A. V., N.N., D.R., M.G., M.S., A.H., D.T., M.E., S.Đ., A.F., V.M. i M.B.P., zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, poreska utaja i i zloupotreba položaja odgovornog lica - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Organizator R.Š. je, kako se sumnja, organizovao ovu kriminalnu grupu pod čijom kontrolom je poslovalo sedam privrednih subjekata u inostranstvu i sedam privrednih subjekata u Srbiji.

- Ova organizovana kriminalna grupa je sačinjavala lažnu dokumentaciju, po narudžbini špeditera, neophodnu za uvoz polovnih automobila. Reč je računima umanjene vrednosti polovnih motornih vozila i neistinitim EUR-1 obrascima. U periodu od 1. februara 2019. do danas uvezeno je 39. 078 polovnih motornih vozila. Time je budžet Republike Srbije oštećen za više od 2,1 milijardu dinara - saopšteno je iz tužilaštva.

Na ime tako sačinjene lažne poslovne dokumentacije, kako se navodi, ova organizovana kriminalna grupa je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu u od 1. 179.300 eura, a špediteri 2. 735.460 evra.

- Pretresanje prostorija je u toku. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani - saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija