• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.10.2023

16:03

Ubio radnicu benzinske pumpe tokom pljačke: Nastavljeno suđenje Flekici, ispitan svedok

Shutterstock/Arhiva

Vesti

Ubio radnicu benzinske pumpe tokom pljačke: Nastavljeno suđenje Flekici, ispitan svedok

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka nastavljeno suđenje Milošu Srebriću, zvanom Flekica, koji je optužen da je 25. maja 2017. ubio u Velikom Mokrom Lugu radnicu benzinske pumpe Kristinu Kaplanović i ranio njenog kolegu D. S. tokom pljačke.

Svedok Aleksandar T. je odgovarao na pitanja Srebrićevog branioca Jugoslava Tintora, te je pričao o parametrima koji se ručno podešavaju na kamerama pumpe na kojoj se desilo ubistvo.

- Parametri koji određuju osetljivost kamere, s obzirom da ona radi na pokret, kao i veličinu i brzinu kretanja objekta, uglavom su podešeni kada se kamera namešta i ukoliko dođe do nekog kvara. Ne može da se tvrdi da su isti na svih 600 kamera, koliko ih ima na pumpama u vlasništvu tog preduzeća. Parametre sa kritične kamere očitao sam tek 2020., a ubistvo je bilo tri godine ranije. Sve kamere na pumpi su povezane na jedan snimač, na kom se nalazi originalan snimak, koji su nakon ubistva pripadnici MUP-a uzeli kao dokaz - pojasnio je svedok.

Advokati su na jednom od prethodnih ročišta istakli da sumnjaju da je snimak sa nadzornih kamera pumpe skraćen, kao i da najbitniji delovi nedostaju jer ih je neko namerno isekao.

Odbrana takođe tvrdi da se na snimcima vidi da izvršilac ima belu majicu, dok su svedoci i Stefan Rokvić, koji je ranije pravosnažno osuđen na godinu dana kućnog zatvora jer nije prijavio ovo krivično delo, naveli da je imao crnu majicu.

Foto: Arhiva

Žrtva Kristina Kaplanović

 

Srebrić je, iznoseći svoju odbranu, tvrdio da on nije ubica, već Rokvić. 

Na kraju današnjeg ročišta branioci Vladan Jevtić i Tintor predložili su da se Srebriću ukine pritvor, što je sudija ponovo odbila.

Pretukao cimera u zatvorskoj ćeliji

Na prethodnom suđenju kao obrazloženje je navela da je upravnik Centralnog zatvora obavestio sud da je jedan mladić iz ćelije, u kojoj je boravio Srebrić, završio na VMA nakon što ga je on maltretirao i tukao. 

Prvom prvostepenom presudom, Srebrić je bio osuđen na 30 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo tu presudu i naložio da se ponovi suđenje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52