• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

04.10.2023

21:02

"Neđa je alkoholičar, pravio je svima probleme"! Komšije iz solitera u Kragujevcu u kom je izbio požar: "Stalno je pio i bacao flaše kroz prozor"

S.S.

Vesti

"Neđa je alkoholičar, pravio je svima probleme"! Komšije iz solitera u Kragujevcu u kom je izbio požar: "Stalno je pio i bacao flaše kroz prozor"

Podeli vest

Komšije iz solitera u centru Kragujevca, gde je sinoć buknuo požar na 11. spratu, a u kom su dve žene izgorele, ispričale su da taj stan pripada njihovom komšiji Nebojši T., zvanom Neđa, kog su uspeli da izvuku iz buktinje.

- Kada je vatra buknula, njega je komšija sa istog sprata uspeo da izvuče i spase i da ga zadrži da se ne vrati u stan dok vatrogasci ne stignu. Nažalost, njegova majka koja je operisala kukove i bila nepokretna, nije imala tu sreću. Neke komšije i ja smo pokušali da je iznesemo iz stana, ali nas je zagušio dim kada smo otvorili vrata i nismo mogli da joj pomognemo - ispričao je za Kurir komšija Dragan.

Foto: S.S.

 

Druga žrtva požara bila je Nebojšina devojka sa kojom su ga stanari zgrade često viđali u poslednje vreme, neki stanari zgrade su se nagutali dima, ali su svi brzo evakuisani.

- Stalno su sedeli ispred zgrade i pili po ceo dan. Nebojša zvani Neđa je alkoholičar. Pre požara je sedeo sa tom crvenokosom devojkom i još jednim prijateljem na klupi ispred ulaza kao i obično - priseća se naš sagovornik i dodaje:

- Isključili su im i struju zbog neplaćenih računa i koliko mi znamo, Nebojša je, pošto je došao pijan kući sa devojkom, upalio sveću ili neko grejno telo i izazvao požar, ali najverovatnije nije bio plin u pitanju.

Kako kažu, Neđa je njihov dugogodišnji problem, dobro poznat policiji. Oko ponoći je često znao da baca flaše i posuđe kroz prozor sa 11. sprata i na taj način je više puta pričinjavao materijalne štete na automobilima drugih stanara.

Foto: S.S.

 

- On je stvarno problematičan. Dugo smo se borili sa njim, prijavljivali mnogo puta, on je nastavljao da radi isto i svi smo očekivali da će kad tad da se desi nešto ovako strašno kao što je ovaj požar - rekao je za Kurir Dragan Vujić, upravnik zgrade.

Komšije su pokušale da pomognu porodici u čijem stanu je izbio požar, da aparatima umire vatru i pomognu u evakuisanju starih i teško pokretnih lica i dece, vatrogasci su stigli u rekordnom roku od dva minuta, ali su dve žene već bile nastradale, a prozori na više stanova su popucali.

- Kada smo stigli, požar je već bio u veoma razbuktaloj fazi i pretio je da se proširi i na susedni sprat, pa smo odmah počeli sa akcijama i spolja i iznutra istovremeno, a sve vreme smo dobijali pozive od uznemirenih građana, primisli smo još oko trideset poziva. Ispred stana smo zatekli muškarca, stanara stana u kojem je izbio požar, sa srednje teškim povredama i on je omah prevezen u Univerzitetski klinički centar, a nakon toga smo pronašli dve stradale ženske osobe - rekao je Aleksandar Simović, šef smene Vatrogasno-spasilačke brigade.

Foto: printskrin/instagram/192_rs

 

Dalja istraga utvrdiće sve okolnosti pod kojima je došlo do požara, a ova nesreća izazvala je veliku paniku. Na licu mesta bio je i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji je medijima rekao da će grad pružiti nužni smeštaj stanarima kojima je to potrebno i koji su pretrpeli veliku materujalnu štetu.

Sa vatrenom stihijom se borilo 20 vatrogasaca spasilaca uz spomoć čak sedam specijalnih vozila, a na terenu su intervenisale i četiri ekipe Hitne pomoći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija