• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.S.

05.10.2023

17:16

Albanci navalili na kuršumlijske šume! Do skora krali državu šumu, a sada ulaze i u privatne zabrane

Rina.rs

Vesti

Albanci navalili na kuršumlijske šume! Do skora krali državu šumu, a sada ulaze i u privatne zabrane

Podeli vest

Nakon više dana pauze, od pre dva dana Albanci šumokradice iz susedne opštine Podujevo, koja se graniči sa kuršumlijskom opštinom, napali su šumu. Kako svedoče retki meštani planinskog sela Rastelica, upadaju svakodnevno i seku.

- Prijavljujemo policiji, ali uzalud. Najgore je što ni štetu ne možemo da naplatimo, jer ne može da se izađe na teren, zbog njihovih čestih upada. Do skoro su sekli samo državu šumu, a sada ulaze i u privatne zabrane- kaže Uroš iz Rastelice.

On sam je do sada nebrojano puta prijavljivao policiji.

- Pre dva dana su kod komšije policajci sedeli do 14 časova, čekajući da šumokradice naiđu i tek kada su otišli, oni su se pojavili oko 16 časova. Ovo je neizdrživo, sve nam posekoše- jada se Uroš.

Problem nije od juče, ali je najgore što je potez od oko 102 kilometara duž administrativne linije koja odvaja užu Srbiju od južne srpske pokrajine KiM koliko je u kuršumlijskom kraju gotovo opustošen, a reč je o nekada gustoj šumi. Kako je sve to posečeno, Albanci šumokradice sve dublje prodiru i sada zapravo seku šumu nekoliko kilometara u kuršumlijski reon.

Onih dana kada se dogodila tragedija na Kosmetu, nije ih bilo, ali su se opet pojavili ovih dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija