• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

06.10.2023

09:36

Devojčica nožem ubola drugaricu u grudi! Napad iz čista mira, majka žrtve u strahu

Miloš Rafailović

Vesti

Devojčica nožem ubola drugaricu u grudi! Napad iz čista mira, majka žrtve u strahu

Podeli vest

Trinaestogodišnju devojčicu iz Novog Sada, 2. oktobra u večernjim satima, je bez ikakvog razloga njena vršnjakinja i drugarica iz razreda ubola nožem u grudi. Devojčicina majka posle ovog događa obratila se medijima, jer u školi koju pohađaju devojčicie niko ne reaguje, a policiji kojoj je prijavljen slučaj, vezane su ruke, i ne može da reaguje jer se radi o krivično neodgovrnom detetu.

Kako za medije ispričala B.N.K. majka trinaestogodišnje devojliče napad se odigrao 2. oktobra oko 20 časova uveče.

- Moja ćerka je imala popodnevnu nastavu u školi do 19.10 časova. Odmah posle toga pozvala me je telefonom da me zamoli da ide sa svojom drugaricom iz razreda do Pet šopa, kako bi kupile transporter za nošenje mačke - kazala je B.N.K. i dodala da je nejna ćerka prvo otišla kod drugarice u stan kako bi ova uzela novac za kupovinu.  

- Otišle su zajedno u prodavnicu, a drugarica je predložila da idu u još jednu, "koju ona zna jer je tamo povoljnija ponuda". Povela je moju ćerku ka krugu fakulteta, tačnije ka zgradi Rektorata, koja je i danju napuštena, a noću sablasna - objašnjava B.N.K.

Kako joj je ćerka ispričala, a to je devojčica ispričala i u policiji, zbog mraka je zamolila drugaricu da izvadi mobilni telefon i na mapi potraži tačnu lokaciju drugog Pet šopa.

- Ta devojčica se sagnula da spusti ranac na pod i izvadi telefon i tada je malo udarila glavom u ukrasni deo ograde. Moja ćerka se sagnula da vidi da li se povredila, pogledala joj glavu i kada je videla da je sve u redu, ustala. Međutim, sledećeg trenutka drugarica ustaje, a moje dete odjednom oseća jak bol u grudima sa desne strane. U njenim rukama ugledala je nož! U tom trenutku nije shvatala šta se dešava. Pitala ju je šta to radi, odakle joj nož!? Drugarica je odmah odbacila nož na pod i kroz osmeh rekla da ga ceo dan ima kod sebe, da ga je nosila u školu da nekog zaplaši, da napravi šalu! - priča majka i dodaje:

- Ne znajući šta se zapravo dogodilo, moja ćerka je prihvatila takvo objašnjenje, jer nije mogla da shvati, pojmi da je njena drugarica htela da je povredi. Rekla joj je da neće da nastavi dalje sa njom do tog drugog Pet šopa, nego da se vrate do onog prvog. Tamo je došao otac drugarice da plati kupljeno, a moja ćerka je došla svojoj kući.

Kako je majka objasnila njena ćerka nije ni bila svesna da je ubodena nožem i mislila je da je drugarica udarila drškom. 

- Kada je moja ćerka došla kući i kada je videla rupu na majici i povredu na grudima, shvatila je šta joj se zapravo dogodilo. Pozvala me je, a taj poziv bio je najteži u mom životu. Nisam mogla da verujem šta se dešava - navodi potresena majka.

Prema njenim rečima, sva je sreća da povreda nije bila duboka i da nije pukom srećom nož išao ka vratu.

- Odmah sam sa ćerkom otišla u Dečiju bolnicu. Pregledana je, a potom smo slučaj prijavili policiji - kazala je i B.N.K. i dodala:

- Motiva za napad nema, a otac te devojčice mi je pozvao sledeći dan da se izvini zbog onoga što se desilo i rekao je nejgova ćerka to uradila zbog "trentne frustacije". Ne znam šta da kažem...Moja ćerka se sa njom družila intenzivno od 3. razreda, spavala je kod njih, ta devojčica je dolazila kod nas. Jednostavno, odnosi među njima su bili odlični. Meni je to dete delovalo dobro, ohrabrivala sam ćerku da se sa njom druži. Ne mogu da poverujem, da ej to dete uzelo kuhinjski nož iz kuće i ceo dan bila sa njim u školi. 

Inače majka je ogročena činjenicom da se škola koju pohađaju devojčice nije kontaktirala iako je upoznata sa slučajem. 

- Ja sam juče pozvala školu da ih pitam šta misle da urade povodom ovoga što se dogodilo. Umesto da odmah dobijem poziv, da pitaju kako je moje dete, a njihova učenica, oni se nisu javljali. Rečeno mi je da je Centar za socijalni rad pokrenuo postupak, da je otac devojčice pod nadzorom, a da je ona upućena na psihološko veštačenje.  Pitala sam svoje dete da li bi mogla da ide u istu školu sa njom, rekla je da ne želi da je vidi nikada više. Ona ne može da spava od kad se to dogodilo, stalno prevrće po glavi svaki detalj, šta bi bilo da je reagovala drugačije, da je povisila ton, da se pobunila... Ni ona ni ja ne smemo da mislimo o tome. Samo želim da se to dete ispiše iz škole - iskreno je na kraju rekla B.N.K.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor
Politika

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca meru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice, koga Specijalmo tužilaštvo iz Prištine tereti da je navodno izvršio krivično delo "Ratni zločina protiv civilnog stanovništa", potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Dejan Vasić.

08.07.2024

11:31

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!
Politika

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!

Zajedničkim aktivnostima sa Produktnom berzom Novi Sad obezbedićemo predvidivost za naše poljoprivrednike. Poljoprivrednicima je dostupna mogućnost efikasnog osiguranja cena žitarica i uljarica korišćenjem fjučers tržišta, dok je proizvod još uvek na njivi u samoj fazi proizvodnje, istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon održanog sastanka.

08.07.2024

11:12

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...
EURO 2024

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...

Navijačima i fudbalskim legendama se doslovno plače dok gledaju ovih dana fudbal na Evropskom prvenstvu i Kopa Amerika, jer su izdanja današnjih zvezda daleko od onih na koje su nas navikli igrači koji su okačili kopačke o klin ili su na pragu penzije. Sve je manje bravura, lucidnosti, poteza od kojih zastaje dah i ne čudi što su nekadašnji superstarovi najvažnije sporedne stvari na svetu očajni kada vide šta njihovi naslednici rade na travnatom tepihu.

08.07.2024

10:41

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija