• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.10.2023

08:24

Razbijena još jedna kriminalna grupa! Velika akcija UKP-a i SBPOK-a

pritnscreen

Vesti

Razbijena još jedna kriminalna grupa! Velika akcija UKP-a i SBPOK-a

Podeli vest

Uprava kriminalističke policije i SBPOK u velikoj policijskoj akciji razbili su još jednu organizovanu kriminalnu grupu.

Pronađene su laboratorije u Srbiji i inostranstvu, a kako nezvanično saznajemo zaplenjena je određena količina narkotika. Ovo je druga velika akcija naše policije u roku od nekoliko dana. 

Podsetimo, kako je Informer ranije izveštavao, pre neki dan pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, nakon višemesečne istrage, u saradnji sa BIA i Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uz koordinaciju Evropola i Evrodžasta, na području Beograda, Vranja, Šapca i Paraćina, uhapsili su šest osoba osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe krijumčarile 782 kilograma marihuane zaplenjene 2020. godine na GP Vatin, prilikom pregleda kamiona sa prikolicom.

Foto: printscreen

 

Tom prilikom je uhapšen I. L. (1985) iz Paraćina. U ovoj akciji uhapšeni su organizator OKG M. M. (1988) kao i pripadnici S. Đ. (1987), S. N. (1989), M. M. (1991), P. S. (1971) i Z. J. (1972), dok se još trojica osumnjičenih nalaze u pritvorskim jedinicama na području Srbije i Francuske. Kako se sumnja, M. M. je osmislio plan da na području Srbije formira organizovanu kriminalnu grupu koja će za druge OKG, zadužene za nabavku i kupovinu opojne droge radi dalјe prodaje, neovlašćeno da transportuje veću količinu droge.

Foto: MUP/ Ilustracija

Za transport droge iz Albanije do Srbije i dalјe na području Evrope, a sve u cilјu sticanja dobiti za sebe i ostale pripadnike ove OKG, koristili su kamione sa prikolicom u kojima su specijalno izrađeni bunkeri za skladištenje droge.

Prilikom pretresanja stanova i drugih prostorija osumnjičenih, pronađena je veća količina novca, oružje, kao i više skupocenih vozila.

Zbog postojanja osnova sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

Krivičnom prijavom su obuhvaćene i dve osobe koje se nalaze u pritvoru. Protiv M. M. biće podneta krivična prijava i za nedozvolјenu proizvodnju držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Nastavlјa se rad na prikuplјanju dokaza radi potvrđivanja operativnih podataka da je ova OKG odgovorna i za još neke velike zaplene marihuane i kokaina, kako na području Srbije, tako i u Evropi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija