• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

12.10.2023

14:29

Roditeljima Koste K. uskoro počinje suđenje: Optužnica poslata okrivljenima i braniocima

Informer

Vesti

Roditeljima Koste K. uskoro počinje suđenje: Optužnica poslata okrivljenima i braniocima

Podeli vest

Krivično vanpretesno veće Višeg suda u Beogradu nakon formalnog ispitivanja optužnice koja je podignuta protiv Vladimira K. oca dečaka koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i majke Miljane K., utvrdilo je da je optužnica propisno sastavljena.

Nakon formalnog ispitivanja optužnica je poslata okrivljenima i njihovim braniocima, potvrđeno je iz Višeg suda u Beogradu.

Okrivljeni i branioci mogu u roku od osam dana od kad je prime da podnesu pisani odgovor sudu na optužnicu.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović 10. oktobra je u obraćanju novinarima saopštio da je tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv Vladimira K., oca dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja i ranio još šest osoba, kao i protiv njegove majke Miljane K., vlasnika streljačkog kluba i instruktora u tom klubu.

Stefanović je istakao da je u optužnici koja je napisana na 267 strana predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Foto: Privatna arhiva

Otac ga vodio u streljanu

 

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno da je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i da oružje nije čuvao kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija