• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

17.10.2023

07:50

Ponovo osuđen nasilnik! Nasmrt pretukao harmonikaša, jer mu nije svirao cele pesme

D.K./privatna arhiva

Vesti

Ponovo osuđen nasilnik! Nasmrt pretukao harmonikaša, jer mu nije svirao cele pesme

Podeli vest

Aleksandra Selimovića (36) zvanog “Blejd” iz Gornjeg Matejevca, Viši sud u Nišu osudio je na 11 godina zatvora, jer je 3. maja prošle godine nasmrt pretukao harmonikaša Ferata Asanovića (68) u kafani "Stambol kapija" u ovom gradu.

Ovo je druga prvostepena presuda koju je izrekao Viši sud u Nišu za ovaj zločin, a prvi put je Selimović takođe bio osuđen na 11 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu i naložio da se suđenje ponovi, kako se se dodatno rasvetlile okolnosti ovog zločina. 

Inače Selimoviću se sudilo za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, a tokom suđenja on se branio da nije tukao Asanovića već da mu je samo kako je izjavio "par šamara".

Podsetimo Selimović je pretukao Asanovića 3. maja 2022.godine u kafani Rendgenovoj ulici u Nišu oko 23.00 sati naočigled gostiju i konobarice, a pri tom niko nije pozvao Hitnu pomoć.

Nesrećnog čoveka pronašao je nekoliko sati nakon napada prolaznik i on je oko 3.00 sata iza ponoći hospitalizovan u besvesnom stanju, a već oko 6.00 časova je preminuo.

Selimović je, prema optužnici, sukobio sa harmonikašem jer mu kobne večeri u kafani nije navodno svirao cele pesme nego samo po jednu strofu. Kada je Ferat Asanović pokušao da ode iz kafane jer je bio umoran, optuženi se usprotivio pa je počeo da ga bije. Prvo mu je razbio harmoniku, a potom mu zadao 20 udaraca pesnicama u glavu u dva navrata, nanevši mu povrede, koje su, prema optužnici, bile fatalne nekoliko časova kasnije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija