• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.10.2023

13:19

Psiho sekirom ubio majku na spavanju! Porodični zločin u Bačkoj Palanci

Informer

Vesti

Psiho sekirom ubio majku na spavanju! Porodični zločin u Bačkoj Palanci

Podeli vest

Srđan Pauković (30), koji je uhapšen 3. juna 2021. nakon što je sekirom na spavanju ubio majku Slavujku (54) u porodičnoj kući u Bačkoj Palanci, boluje od paranoidne šizofrenije i najverovatnije će mu biti izrečena mera obaveznog lečenja u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa.

To je konstatacija veštaka u završnici ponovljenog suđenja, koje je okončano juče iznošenjem završnih reči u Višem sudu u Novom Sadu, a izricanje presude je zakazano za petak.

I krajem januara prošle godine Paukoviću je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, ali je prvostepena presuda ukinuta i naloženo je novo suđenje. Pauković se trenutno nalazi u Specijalnoj bolnici Centralnog zatvora u Beogradu.

Zamotana u krvavo ćebe

Telo nesrećne žene, sa smrskanom glavom, pronađeno je nakon što je Slavujkina ćerka pozvala policiju i prijavila da joj se majka dva dana ne javlja na telefon. Ona je, zabrinuta, došla iz Novog Sada, gde živi, da obiđe majku u Bačkoj Palanci, ali je zatekla zaključana vrata.

- Policija je sa nekoliko komšija, kao svedocima, provalila u kuću i u sobi zatekla mrtvu Slavujku u krevetu, zamotanu u ćebe i sa krvavom glavom. Tragovi krvi bili su i po podu i zidovima. Ispostavilo se da je ubijena sekirom, koja je pronađena u obližnjoj šupi. Ulazna vrata u kuću bila su zaključana sa spoljne strane. Dok je trajao uviđaj, Srđan je biciklom došao do kuće. Bio je hladnokrvan, mirno je rekao da zna da mu je majka ubijena, ali je negirao da je on to učinio. Kad su ga pitali gde je bio, kazao je da je obišao neke prijatelje - objasnio je tada Informerov sagovornik iz istrage.

Međutim, pošto su sve okolnosti, ali i materijalni dokazi, upućivali na to da je Srđan ubica, on je uhapšen. Veštačenjem je utvrđeno da je u trenutku zločina bio neuračunljiv.

Delovali kao složna porodica

Komšije ove porodice posvedočili su da su Slavujka i njen sin živeli sami u kući, jer je Srđanov otac na radu u Nemačkoj, dok mu sestra živi i radi u Novom Sadu. 

- Ova porodica je pre dvadesetak godina stigla u Vojvodinu posle progona Srba 1995. iz Hrvatske. Bili su mirni, nikada nismo primetili da su majka i sin u sukobu. Naprotiv, izgledalo je kao da su živeli skladno, zato smo svi bili u šoku kad smo čuli da je Srđan ubio majku. On je bio miran i povučen, neko vreme je studirao u Subotici, ali je napustio fakultet. Koliko znam, nije pio, niti se drogirao. Slavujka je bila sjajna majka i sinu i ćerki, tako da sve ovo deluje kao najgora noćna mora - kazao je tada komšija.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 8 meseci

Zasto psiho ako je sizofrenicar, Poznato je da oni cuju glasove i vide umrle. Poznato je takodje da je dovoljno da im neki glas "kaze" da treba ubiti majku i oni ce to uciniti. Zasto nije bio pod kontrolom i pod tretmanom pitanje ja sad. Trebalo da ubije nekoga, a mogao je i sebi licno da naudi da bi bio lecen. Sta postoji u Srbiji za bolesnike ovog tipa sem zatvorenih ustanova? Jednom kada im stanje bude stabilizovano gde su tada smesteni ako nemaju porodicu ili ako porodica nema autoritet nad takvim bolesnikom? Da li postoje ustanove otvorenog tipa gde su smesteni? Znaci svako ima svoju sobu, tu su kontrolisani od doktora a sestre se okupiraju za dnevne tretmane. Nesto u smislu starackog doma.To su bolesnici o kojima drzava vodi racuna i finansira sve.

UBICA MAJKE IDE U LUDNICU! Veštaci utvrdili da je bio neuračunljiv
Hronika

UBICA MAJKE IDE U LUDNICU! Veštaci utvrdili da je bio neuračunljiv

Đorđu Mariću (26) koji je prošle godine majku Dobrinku (61) ubio udarajući je drvenom motkom u glavu u stanu, Viši sud u Beogradu izrekao je meru obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, jer su sudski veštaci utvrdili da je u trenutku izvršenja zločina bio neuračunljiv.

30.05.2023

12:12

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija