• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.10.2023

17:24

Ovo je sudija koja je uhapšena u Nišu! Zbog ove cifre je "pala" predsednica suda! (FOTO)

ni.ap.sud.rs/visi sud u Beogradu

Vesti

Ovo je sudija koja je uhapšena u Nišu! Zbog ove cifre je "pala" predsednica suda! (FOTO)

Podeli vest

Dragana Ž. (55), predsednica Višeg suda u Nišu, pustila je osuđenika na uslovni otpust, a kako se sumnja, zauzvrat je dobila vaučer za letovanje na Zlatiboru vredan 112.700 dinara!

Ona se sumnjiči da je osuđenika R. M., koji je bio u zatvoru zbog pranja novca i poreske utaje, pustila na uslovnu slobodu.

- U nastavku borbe protiv visoke korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su D. Ž. (55), predsednicu Višeg suda u Nišu zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja. Ona je, kako se sumnja, u nameri da utiče na pozitivan ishod i ubrza postupanje po molbi za uslovni otpust jednog osuđenika i znajući da je postupajući sudija planirao godišnji odmor, donela rešenje kojim je na njegovo mesto postavila sudiju koji nije član vanpretresnog veća sa kojim je, sredinom juna ove godine, omogućila uslovni otpust- navodi se u saopštenju MUP. 

Foto: ni.ap.sud.rs/visi sud u Beogradu

Pala zbog 1.000 evra

Sumnja se da je za ovu odluku dobila turistički vaučer za letovanje u iznosu od 112.700 dinara koji joj je platila firma u vlasništvu sina osuđenika.

Njoj se na teret stavlja da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kako je navelo tužilaštvo, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena u periodu od februara do avgusta 2023. godine iskoristila svoj službeni položaj predsednika Višeg suda u Nišu tako što je po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R. M., kao predsednik vanraspravnog veća Višeg suda u Nišu donela i potpisala rešenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovni otpust osuđenog R. M. da bi za tu službenu radnju primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija