• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

21.10.2023

09:17

Uroš Blažić bez povoda odlučio da ubija! Masovni ubica pucao u svakoga na koga je naišao

Informer, Zoran Sinko, Facebook

Vesti

Uroš Blažić bez povoda odlučio da ubija! Masovni ubica pucao u svakoga na koga je naišao

Podeli vest

Istragom je utvrđeno da je Uroš Blažić (21) kobne večeri 4. maja bez povoda krenuo u kravavi pir i da nije imao prethodno odabrane žrtve već je pucao i želeo da ubije sve na koje je naišao.

Kobne večeri Uroš je iz vikendice na Varovnicama, na putu između Dubone i Šepšina, uzeo "kalašnjikov", pištolj, dosta municije i tri bombe, a onda seo u svoj "mercedes" i krenuo, iz samo njemu poznatog razloga, da ubija. 

- Uroš Blažić se prvo odvezao do centra sela Malo Orašje. U tom trenutku tamo nije zatekao nikoga, pa je svojim automobilom krenuo prema Duboni, ali je na izlazu Malog Orašja u parku kod fudbalskog terena video logorsku vatru i grupu mladih. Zaustavio je vozilo, izašao i povikao:" Lezite dole, pobiću vas!", neko od prisutnih ga je pozvao na pivo, a on je rekao:"A je l' tako?!" okrenuo se i iz automobila uzeo "kalašnjikov" a onda počeo da puca. Kada je ispucao ceo okvior čak, je uzeo drugi i nastavio da rešeta, a onda brzo seo u "mercedes" i nastavio prema Duboni - objašnjava izvor iz istrage. 

Kada je došao u Dobonu, kako kaže naš sagovornik, prvo je naišao na ljude koji su popravljali ogradu i zapucao na njih.

- Sve se ponovilo, kao u Malom Orašju, samo je sada izašao sa pištoljem i zapucao. Kada je ispucao šaržer, opet se vratio u "mercedes" i odvezao trista, četristo metra dalje do osnovne škole u Duboni, gde je ponovo iz "kalašnjikova" pucao u sve koji su se zatekli - kazao je naš sagovornik i dodao:

- Blažić je ubio devet, a ranio 12 osoba te večeri. Većinu žrtava je poznavao, a sa pojedinima se i družio, ali nije bio u svađi sa njima. Pucao je bez razloga, jednostavno je želeo da ubija. Pucao bi u bio bilo koga samo da mu se te večeri našao na putu. 

Istraga Višeg javnog tužilaštva u Smederevu trajala je pet i po meseci i tokom nje je saslušano 62 svedoka i obavljeno je 60 različitih veštačenja, a saslušan je i okrivljeni.

Optužnica je napisana na 210 strana, a njom je obuhvaćen i Urošev otac Radiša, kao i ujak i brat od ujaka.

Uroš Blažić i pored težine zločina koji je počinio ne može da bude osuđen na doživotni zatvor, jer kada je počinio zločin nije imao 21 godinu, zato i može da bude osuđen samo na 20 godina zatvora, koliko je tražilo tužilaštvo. Istu kaznu tužilaštvo je tražilo i za njegovog oca Radišu, inače potpukovnika Vojske Srbije, jer je držao neobezbeđen i neprijavljen arsenal oružja na tavanu kuće koju je ustupio sinu i tako mu omogućio da izvrši masakr. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija