• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srpski telegraf

23.10.2023

17:33 >> 19:08

Ovi svedoci otkrivaju da li je Kosta imao ispade u školi! Nastavnici moraju da govore istinu o malom monstrumu!

Mako Đurović

Vesti

Ovi svedoci otkrivaju da li je Kosta imao ispade u školi! Nastavnici moraju da govore istinu o malom monstrumu!

Podeli vest

Na suđenju u parnici Kosti K. (14), njegovim roditeljima Vladimiru i Miljani Kecmanović i osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" za svedoke su predloženi učiteljica dečaka ubice - Vesna Belavin, kao i njegova razredna u prethodnom VI/3 Nada Radonjić Bulatović i razredna Kostinog VII/2 Dragana Tomić.

Za svedoke u parnici koja se pred Višim sudom u Beogradu vodi po tužbi 27 članova porodica ubijenih 3. maja, za nadoknadu nematerijane štete zbog pretrpljenog bola, patnje i straha,učiteljicu i razredne starešine škole na Vračaru predložila je Marina Ivelja, advokat Kecmanovića. 

- Odbrana optuženih veruje da će učiteljica i razredne starešine reći kako je mali monstrum bio uzorno dete i odličan učenik koji se takmičio iz više predmeta, te su ih zato predložili za svedoke. Pojedini roditelji, nasuprot tome veruju da će učiteljica i njene koleginice morati da ispričaju kako se Kosta K. ponašao u društvu i kako je rešavao sukobe sa decom. One će položiti zakletvu i kao svedoci će biti u obevezi i da kažu šta nije valjalo u njegovom ponašanju i ponašanju roditelja, a definitivno je imao ispade u toku školovanja koje su njegovi majka i otac zataškavali - predočava izvor Srpskog telegrafa. 

Svedoci će biti upitani i o kobnom 3. maju kada je Kosta naoružan došao u školu, gde je ubio osam đaka i čuvara i ranio šestoro dece i nastavnicu istorije. Posle 12 dana lavovske borbe za život, jedna od ranjih devojčica je podlegla kao deseta žrtva maloletnog monstruma. 

Koliko će tri dame znati o samom događaju veliko je pitanje, ali će zato njihov kolega nastavnik geografije Zoran Nišević kojeg je za svedoka predložila Sanja Gunjić kao zastupnik tužene škole govoriti o najpotresnijim prizorima tog dana kao čovek koji je na svojim rukama nosio krvavu decu, žrtve Koste K. da bi ih spasao smrti. 

Glavna rasprava u ovom predmetu zakazana je za 28. i 29. decembra kada će biti saslušano devet članova porodica ubijenih devojčica Katarine Martinović i Ane Božović, kao i roditelji Andrije Čikića koji je bio njihov jedinac. Oni će govoriti o pretrpljenom strahu, intenzitetu i dužini njegovog trajanja i duševnim bolovima i patnji koja ih razdire već skoro pola godine.

Foto: Maša Banđur

Advokat Ognjen Božović zastupa porodice žrtava

Odbrana i suprotna strana složili su se da maloletnog Kostu K. tim lekara treba da veštači kako bi se utvrdilo da li je bio sposoban za rasuđivanje kada je počinio zločin, iako zastupnik oštećenih Ognjen Božović smatra da je dečak ubica zločin počinio svestan svega. Za Božovića su sporni način vaspitanja, kao i porodične prilike kod Kecmanovića, kao i to da se škola bavila prevencijom nasilja.

Oštećena strana traži sud od škole dobije izveštaj sa svim izostancima Koste K. sa časova u sedmom razredu zbog sumnje na loše vaspitanje od strane roditelja i davanje rđavih primera, jer se sumnja da su mu pravdali izostanke, koji nisu bili opravdani.

Božović je predložio i da se od Klinike za neurologiju i psihijatriju pribavi kompletan istorijat lečenja Koste K., kao i njegov medicinski karton iz doma zdravlja Stari Grad.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija