• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.10.2023

13:12

Sve veći broj lekara iza rešetaka! Među njima ima pedofila, nasilnika, ubica, samoubica - bahate se u saobraćaju, a vole i ove stvari (FOTO)

Informer/shutterstock

Vesti

Sve veći broj lekara iza rešetaka! Među njima ima pedofila, nasilnika, ubica, samoubica - bahate se u saobraćaju, a vole i ove stvari (FOTO)

Podeli vest

Lekar Ž.K. (55) u nedelju uveče napravio je pravu dramu u centru Beograda, na Autokomandi, kada je punih sat vremena pretio da će se ubiti iz pištolja koji je u tom trenutku imao kod sebe.

Podsećamo, on je pozvao policiju na broj 192 i predstavio se kao doktor, rekao da se nalazi u parku i zapretio da će se ubiti.

Veliki broj pripadnika policije, pregovaračkog tima i lekara Hitne pomoći odmah je izašao na teren na Autokomandi. 

U međuvremenu su stigla i braća lekara Ž.K. koji su učestvovali u pregovorima nakon kojih je muškarac odložio oružje i predao se policajcima.

Kako je Informer ranije pisao, ulica Ljutice Bogdana, bila je zatvorena, a prema snimcima sa terena vidi se da je za saobraćaj bio potpuno zatvoren Bulevar oslobođenja u smeru ka Trošarini.

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva gde su lekari "bili u centru pažnje", čak i učestvovali u nekim krivičnim delima.

Ugledni ginekolog

Sredinom maja ove godine poznati beogradski ginekolog M. B. (51), drogiran "mercedesom" umalo je pregazio saobraćajnog policajca na raskrsnici Ulice Milentija Popovića i Bulevara Zorana Đindića na Novom Beogradu.

Tada je na društvenim mrežama objavljen snimak na kom se vidi kako se M. B. na raskrsnici na Novom Beogradu oglušio o naređenje saobraćajnih policajaca, koji su preusmeravali saobraćaj zbog protesta.

Foto: Printscreen

 

Okrivljeni je luksuznim "mercedesom" krenuo na policajca, koji je pokušavao da ga zaustavi, i sve vreme ga odgurivao. Za to vreme drugi policajac je prišao doktoru s vozačke strane i pokušavao da ga ubedi da se zaustavi, ali ovaj ni njega nije poslušao.

Kad je autom odgurao policajce, samo je produžio i pobegao, ali je ubrzo uhvaćen.

On je odbio alkotestiranje, a droga-testom utvrđeno je da je bio pozitivan na kokain. Mediji su tada pisali da je M. B. ugledni ginekolog, da je radio u porodilištu "Narodni front".

Hirurg uhapšen zbog nasilja u porodici

Potpukovnik N.O. (48), specijalista plastične hirurgije sa Vojnomedicinske akademije (VMA) uhapšen je zbog sumnje da je brutalno pretukao suprugu I. O. (42) u njihovom stanu u zemunu.

Poznati Hirurg N.O. (42) uhapšen je početkom februara ove godine, a ubrzo mu je određen pritvor do 30 dana.

Kako je Informer tada pisao policiju je pozvalo neko od njihove dece koji su bili svedoci stravične svađe roditelja.

Foto: Printscreen

Osumnjičeni hirurg

Vrata im je otvorila I.O. koja je rekla da je "muž nije tukao već su se samo verbalno sukobili".

Međutim, policajci su primetili povrede i zatražili da je odvedu na pregled. Tada je klupko jezivog nasilja počelo da se odmotava. 

Prema izvoru iz istrage, I.O. je izjavila da je mesecima unazad suprug tuče, urnira po njoj, davi kablom, preti ubistvom.

U toku je sudski postupak, a osumnjičeni lekar brani se sa slobode.

Penzionisani sudski veštak osuđen za pedofiliju

Početkom marta 2023. godine, Apelacioni sud u Novom Sadu smanjio je kaznu sa deset na osam godina robije doktoru Šandoru Takaču (69), penzionisanom sudskom veštaku, koji je od 2018. do 2020. seksualno zlostavljao devojčicu, i to od njene desete godine!

Novosadski doktor-pedofil, kako je utvrđeno na sudu, pune dve godine je devojčici iz siromašne porodice davao po 3.000 dinara da ga ručno zadovoljava u njegovoj vikendici na Ribarskom ostrvu.

U obrazloženju presude piše da je Takač osuđen zbog "produženog krivičnog dela pokušaja obljube deteta".

Foto: Shutterstock/Pixabay

 

On je najpre u Višem sudu u Novom Sadu 2021. bio osuđen na samo sedam godina, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje. Na ponovljenom suđenju Viši sud je Takača osudio na deset godina, ali je Apelacioni sud, postupajući po žalbama, odlučio da ponovo sasluša zlostavljanu devojčicu.

Saslušanje je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite interesa maloletnice, nakon čega je odlučeno da se Takaču smanji kazna za dve godine.

Hirurg iz Rusije ubio ženu i dete pa se obesio

Ruski državljanin Ašot G. V. (46), njegova supruga Olga G. B. (50) i sin (9) pronađeni su mrtvi u stanu u Pančevu 06. juna ove godine, kada je policija provalila vrata stana i zatekla njihvova tela.

Foto: Zoran Sinko/ print

 

 

Kako smo već pisali, reč je o lekarima, a dok je ubijena Olga radila kao pedijatar neonatolog u Rusiji, njen suprug Ašot je bio hirurg.

Inače, doktor Šandor Takač je uhapšen 5. marta 2020., nakon što je utvrđeno da je od marta 2018. sve do hapšenja bludničio s devojčicom.

Pedofil je na prvom suđenju izneo sramnu odbranu, rekavši da je izvukao pouku iz svega tako što "nikada više neće pomagati siromašnima i slabijima od sebe, jer mu se sve to obilo o glavu?!?"

Na ovu njegovu skandaloznu konstataciju sud je reagovao i ukazao mu da on nije pomagao siromašnoj devojčici, već je iskoristio i zloupotrebio njeno siromaštvo.

Plastični hirurg pucao devojci u glavu pa se ubio

Ugledni plastični hirurg sa VMA Srđan Cvetanović (59), početkom septembra 2017. godine je u beogradskom naselju Dedinje pištoljem pucao u čelo svojoj verenici i glumici Ivani Panzalović (36), a potom se ubio, ispalivši sebi metak u slepoočnicu.

Ivana je tada u teškom stanju zbrinuta na VMA, gde je operisana.

Kako je Informer tada pisao, tragedija se dogodila u Srđanovom stanu u Ulici Koste Racina, posle burne svađe i tuče verenika, navodno jer je Ivana želela da napusti Srđana.

Foto: pexels.com

 

Inače, Cvetanović je bio pukovnik po činu i radio je na VMA kao specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Bio je međunarodno poznat hirurg koji je operisao i podučavao na poziv brojnih klinika širom sveta - u Italiji, Kanadi, Grčkoj, Rusiji, SAD i Brazilu. Estetsku i plastičnu hirurgiju je u više navrata usavršavao u Brazilu, Japanu, Francuskoj, a hirurgiju šake u Velikoj Britaniji.

Ivana je poznata javnosti po ulozi profesorke u šouu "Kursadžije" na TV Pink, kao i u serijama "Folk", "Sinđelići" i "Montevideo, bog te video".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija