• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

30.10.2023

14:34

Ni manjeg grada ni više kriminala! Pucnjave kao "dobar dan", ubistva sve češća...

Informer

Vesti

Ni manjeg grada ni više kriminala! Pucnjave kao "dobar dan", ubistva sve češća...

Podeli vest

Muškarac M. S. (27) iz mesta Stubline kod Obrenovca ranjen je u noći između subote i nedelje sa četiri hica u stomak i noge, a s obzirom na podeblji dosije koji ima ovaj mladić pretpostavlja se da je u pitanju upozorenje za njega.

Područje Obrenovca je ovim ranjavanjem, pogodio još jedan u nizu kriminalni obračun od početka ove godine, a bilo ih je najmanje sedam.

M. S. je, kako kažu naši izvori, odranije poznat policiji i to, navodno, zbog nasilničkog ponašanje i trgovine drogom, zbog čega se i smatra da je on žrtva suprotstavljene kiminalne grupe ili osvete.

Pucnjava se, podsetimo, dogodila oko jedan sat posle ponoći, a ranjni M. S. je uspeo svojim "smartom" da se odveze do kuće odakle ga je otac odneo do doma zdravlja u Obrenovcu, odakle je odmah vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.

Foto: Informer/društvene mreže

 

On je sada svestan i komunikativan, u stabilnom je stanju i urađena je manja intervencija. Noga mu je stavljena u gips i oporavlja se, a policija intenzivno traga za počiniocem, iako ranjeni ne sarađuje sa istražnim organima.

- On nije otkrio na kom mestu je upucan, na koji način, a ni ko je napadač - kaže izvor iz istrage.

Iako još nema zvaničnih informacija, policija istražuje da li postoji povezanost između ovog obračuna i pređašnjih, a pogotovo onog koji se desio ispred jednog noćnog kluba u ovom gradu kada je početkom oktobra ubijen radnik obezbeđenja Stevan Stevanović Japanac (36).

Stevanović je, da podsetimo, ubijen kad se svađa iz lokala nastavila ispred ugostiteljskog objekta, i nakon tuče u kojoj je učestvovalo više osoba, napadači su potegli oružje i Stevanovića upucali sa pet hitaca.

Policija je zbog ovog ubistva uhapsila dvojicu muškaraca osumnjičenih za učešće u ubistvu, D. G. (21) i V. P. (23), obojicu iz Obrenovca, a za još dvojicom se traga.

Obrenovac "mala bara puna krokodila"

Prema rečima kriminologa Ratomira Antonovića, Obrenovac je uvek bio "dobro" kotiran kad je u pitanju stopa kriminala.

- Uvek je Obrenovac bio među prvim beogradskim opštinama koje su prednjačile u kriminalu, ima jak kriminalni potencijal, pogotovo što je odavno to radničko naselje, a s druge strane je velika različitost među stanovnicima i ima onih vrlo imućnih i vrlo siromašnih i to je dodatan podstrek pogotovo psihološki - kaže kriminolog i objašnjava:

- Droga je zastupljena jako, veliki je broj zavisnika, a samim tim i dilera, a navijača gotovo svih beogradskih klubova ima u malom Obrenovcu.

Pre ubistva Stevanovića pucnji su odzvanjani glavnom ulicom u Obrenovcu usred bela dana 4. aprila ove godine, kad su ranjena dva rođena brata od kojih je jedan ranije pravosnažno osuđen zbog ubistva.

U pitanju je Vasilije Mirković (32), a osuđen je za ubistvo Stefana Lazarevića 2018. u kafani kod Obrenovca.

- Sumnja se da je u pitanju neka opomena za braću. Nepoznati napadač je Vasilija upucao u koleno, dok je njegovog brata koji je bio do njega ranjen u potkolenicu i natkolenicu - rekao je ranije izvor:

- Napadač je nakon rafalne paljbe pobegao. Braća su nakon što su pogođena, takođe, pobegla sa mesta pucnjave i onako krvavi otišli nekoliko kilometara dalje i pozvali prijatelja koji ih je odvezao u bolnicu.

Samo dva meseca pre toga u Savskoj ulici došlo je do fizičkog obračuna grupe mladića, koji su naneli teške povrede nožem maloletniku iz ovog grada.

- U ovoj tuči jedan mladić je izboden po čitavom telu, a zadobio je i nekoliko posekotina po glavi. Reč je o maloletniku koji ima17 godina - rekao je izvor iz istrage.

Policija je odmah identifikovala napadača koji je ubrzo uhapšen, a navodno je u pitanju bio obračun navijača.

Foto: Informer/društvene mreže

 

Kraj prošle godine takođe su zabeležena dva kriminalna obračuna u kojima je korišćeno vatreno oružje. Prvi je bio 11. decembra, a uhapšeni su četvorica mladića zbog sumnje da su pokušali da ubiju mladića V.M., pozadina sukoba bila je navodni dug i paljenje automobila jednom od napadača.

U drugom obračunu učestvovali su i navijači uhapšeni zbog pokušaja ubistva S.T. (28) koji je, inače, radnik obezbeđenja u jednom klubu u Obrenovcu. Kurir je tada ibjavio i ekskluzivan snimak ove pucnjave.

Likvidacija zbog duga

D. S. (47) uhapšen je 10. marta u Obrenovcu nakon što je u iznajmljenom stanu u kom živi nožem ubio poznanika Č. Lj. (71). D.S. je, prema nezvaničnim saznanjima, ranije pozajmio od Č. Lj. 1.000 evra, uz zelenašku kamatu i u dogovorenom roku mu je vratio ukupno čak 3.000 evra.

Međutim, Č.Lj. je, navodno, nastavio da traži pare od D.S. i da ga reketira, pa mu je ovaj u naletu besa zabio nož u grudi, a onda se predao policiji i rekao "Došao sam da se predam. Ubio sam čoveka".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 7 meseci

Ne zna se kojih nerešenih predmeta ima više: kriminalnih dosijea ili nelegalne gradnje u katastru. A ludaka koji voze u suprotnom smeru svakim danom sve više. Niču kao korov posle kiše.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija