• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.11.2023

09:44

Nastradao mireći zavađene strane: Nastavak suđenja za ubistvo na Senjaku

printscreen

Vesti

Nastradao mireći zavađene strane: Nastavak suđenja za ubistvo na Senjaku

Podeli vest

Suđenje trojici navijača Crvene Zvezde, Igoru Vreviću (34), Aleksandru Nikoliću (34) i Milošu Mišljenu (37), optuženima za ubistvo Borivoja Simovića (30) 25. juna 2020. godine na Senjaku, trebalo bi da bude nastavljeno danas u Višem sudu u Beogradu.

Podsetimo, suđenje je do sada odlagano, a ove godine u junu je Veće Višeg suda u Beogradu ukinulo kućni pritvor Igoru Vreviću, Aleksandru Nikoliću i Milošu Mišljenu optuženima za ubistvo Borivoja Simovića.

Prema optužnici, pokojni Simović se kobnog dana oko 22.30 časova sastao sa bivšim "kolegama" sa tribine u šumici na Senjaku, kako bi pokušao da posreduje u razrešenju nekog sukoba koji je odranije izbio među pripadnicima "Ultra bojsa".

Navodno je samo pokušao da spreči eskalaciju tog sukoba, ali nije uspeo pa je, po svemu sudeći, stradao ni kriv ni dužan. Usledila je pucnjava, tokom koje je ga je jedan metak pogodio u leđa. 

N.Šević

Ime optuženog Vrevića pominjalo se u medijima i u aprilu 2010. godine kada ga je na severnoj tribini Zvezdinog stadiona ranio u stomak Rade Dunjić, brat vođe Zvezdinih navijača Velibora Dunjića, koji je 2014. godine ubijen ispred splava "Džimis".

Rade je bio jedan od vođa grupe 'Hijene', koja je podgrupa 'Ultra bojsa'. On je za vreme utakmice polufinala Kupa Srbije, između Crvene zvezde i OFK Beograda, pištoljem upucao u stomak Vrevića, posle sukoba oko prevlasti na jednom delu severne tribine - potvrdio je tada naš sagovornik iz istrage.

Što se ubijenog Borivoja tiče, on je takođe imao krivični dosije zbog napada na policajce i držanje nelegalnog oružja. Pradeda mu je bio general Dušan Simović, komandant junačkog Sedmog pešadijskog puka na Solunskom frontu i predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije pred bombardovanje 6. aprila 1941. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Veljko Sikanja

pre 5 meseci

Sude ko je pogodio ko nije, a pucali sva trojica? Znaci jos da mere jacinu vetra kome je skrenuo metak kome ne. Dobro dosli u sudstvo Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija