• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

04.11.2023

08:42

Bio sam šest i po sata talac masovnog ubice! Taksista opisao dramatične trenutke nakon masakra kod Mladenovca

MUP Srbije, Zoran Sinko

Vesti

Bio sam šest i po sata talac masovnog ubice! Taksista opisao dramatične trenutke nakon masakra kod Mladenovca

Podeli vest

Taksista Dragoslav A. (58) iz Smedereva koga je Uroša Blažić otep bežeći nakon masakra koji je počinio u Malom Orašju i Duboni, u tužilaštvu je detaljno opisao sve što se dešavalo nakon što je u njeogv automobil ušao masovni ubica.

Kako je Dragoslav objasnio on je 4. maja radio popodnevnu smenu, a oko 23 sata iz njegovog dispečerskog centra došao mu je poziv da ima vožnju i on je otišao na adresu gde ga je sačekala devojka J.A. koju je trebalo da preveze do jednog sela kod Uba. 

Kada su bili kod naplatne rampe Mali Požarevac, ispred njih su bila četri automobila, a uočili su navodno i nekoliko policijskih patrola. U tom trenutku u njihovo vozilo ušao je Uroš Blažić.

- Ušao je u taksi sa torbom u ruci i seo pored devojke. Samo je rekao:" Pobiću vas! Imam bombu! Radite šta kažem!" - izjavio je taksista i objasnio da je ubica tada pokazao bombu devojci. 

Foto: Zoran Sinko

Dragoslav A. u tužilaštvu detaljno opisao šta se sev dešavalo nakon što mu je masovni ubica upao u automobil

 

Taksista je, objasnio da se uplašio, ali je poslušao sve što mi je ubcia naređivao.

- Bio je veoma uznemiren... Unezveren. Rekao je: "Pobio sam sada 20 ljudi i to zašto što su maltretirali mog oca". Pričao je nepovezano spominjao oduzeti stan u Beogradu. Onda je rekao "kalašnjikov" sam bacio, nema šanse da ga policija nađe, a pištolj mi je ispao. Malo je zaćutao a onda je iznenada rekao:" Ili će me policija ubiti ili ću se sam razneti bombom!" - opisao je taksista dramu koja se odigravala.

Foto: Informer

Ubica bacio "kalašnjikov" bežeći posle masakra

 

U tužilaštvu kažu da je taksista ispričao kako je je uspeo da ubedi Uroša da prvo odvezu devojku na Ub, pa da onda idu dalje gde on kaže.

- U toku vožnje verenik mušterije me je pozvao da vidi dokle smo stigli. Tada nam je zapretio da će nas ubiti, ako nešto pokušamo i da ga slušamo. Devojka se tada javila vereniku. Posle joj je zapretio da ne sme da ga prijavi - objasnio je taksista i dodao:

- Stigli smo u selo kod Uba i verenik je prišao da plati, a i ja i devojka smo ćutali. Uroš mi je posle toga uzeo mobilni. Tražio mi je da uključim navigaciju i davozim do Kragujevca, ali da ne idem autoputem, već seoskim putevima. nestalo mi je goriva, pa smo stali na pumpi kod Mionice. On je sedeo u kolima i ja nisam semo ništa da uradim da ne bi bacio bombu.

Inače Dragoslav A. je objasnio da je Uroš sve vreme pričao kako je svestan šta je uradio i da zna da je pobio ljude. 

- U Vinjište kod Kragujevca smo stigli oko 5.30 sati. Rekao mi je da isključim navigaciju, vratio mi je telefon i rekao mi da ne smem da ga prijavim. Tražio mi je 3.000 dinara i ja sam mu dao. On je uzeo svoju torbu i otišao peške - kazao je na saslušanju u tužilaštvu taksista Dragoslav A. 

Foto: MUP Srbije

Surovi bcia uhapšen u kokošinjcu na imanju svog ujaka kod Kragujevca

 

Podsetimo taksista je prijavio policiji da je vozio Uroša Blažića i on je ubrzo uhapšen u kokošinjcu u dvorištu imanja svog ujaka.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50