• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

07.11.2023

08:36

Apelacioni sud protvrdio robiju za kravavi obračun u Nišu: Pijan i drogiran izbo bivšeg muža svoje bivše žene!

Miloš Rafailović

Vesti

Apelacioni sud protvrdio robiju za kravavi obračun u Nišu: Pijan i drogiran izbo bivšeg muža svoje bivše žene!

Podeli vest

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Nikoli Nakiću (36) iz Niša koga je Viši sud u ovom gradu osudio na 7 godina zatora zbog pokušaja ubistva Željka Rajkovića (36), bivšeg supruga, svoje bivše žene Marije M. (39).

Kravavi obra;un dvojice bivših muževa odigrao se 6. juna prošle godine, a Nakić je tom zario nož u glavu Rajkoviću, a sečivo je puklo i deo mu je ostao u lobanji zbog čega je morao htino da bude operisan.

Obračun dvojice "bivših" odigrao se u niškom naselju Trošarina ispred kuće u kojoj Rajković živi sa majkom i sinom. Nikola Nakić je prethodno u komšiluku pivskom flašom polomio staklo na prozoru stana u kojem Marija M. živi sa njihovom četvorogodišnjom ćerkom da bi onda otišao pre Rajkovićevu kuću koja je dva kilometra dalje i izbo ga.

U optužnici je nevedeno da je Nakić prvo pozvao telefonom Rajkovića da izađe ispred svoje kuće, a onda ga napao.

- U trenutku kada je Rajković izašao, Nakić ga je napao nožem i više puta ga ubo u glavu, vrat i rame, naneviši mu teške telesne povrede, a vrh noža se polomio i ostao u lobanji nesrećnog čoveka - navedeno je u optužnici.

Inače Nakić je na suđenju priznao da je kriv, ali ne i da se događaj odigrao onako kako je opisano u optužnici, pravdajući se da je Rajković navodno prvi njega udario palicom.

Prema nalazu veštaka u momentu izvršenja krivičnog dela Nakić nije bio u stanju jakog afekta koji karakteriše potpuni gubitak kontrole ponašanja. Veštak neuropsihijatar dr Anđelka Ilić na jednom od sudskih ročišta objasnila je da je okrivljeni bio u stanju "fiziološkog afekta gneva srednjeg intenziteta" do kojeg je došlo zbog ljubomore. Ona je i navela i da Nakić, koji je izjavio da je uoči obračuna mešao drogu, alkohol i lekove, nije bio u takvom stanju da nije mogao da rasuđuje.

Podsetimo sudija Mirko Drašković, obrazlažući prvostepenu presudu u maju ove godine, rekao je da je snimak sa jedne od kamera razjasnio sve nedoumice.

- Ako je i bilo nedoumica šta se desilo, sve je razjašnjeno snimkom koju smo gledali. Nismo mogli da prihvatimo odbranu da vas je Željko napao prvi. I vaša bivša supruga je rekla da ste toga dana kada ste prvo napravili incident ispred njene zgrade pretili da ćete Željka lišiti života. Pri tome nosite nož. Te činjenice govore o nameri da ste pokušali da izvršite krivično delo - rekao je sudija obrazlažući presudu i dodao d aje otežavajuća okolnost to što je Nakić svoju ćžrtvu ubo više puta i da je samo brza lekarska intervencija spasila život Rajkoviću. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija