• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

08.11.2023

14:18

Istraga protiv Malog Bagzija zbog kopanja tuđe njive: Inspektor konstatovao štetu na uzurpiranom imanju

Informer/arhiva

Vesti

Istraga protiv Malog Bagzija zbog kopanja tuđe njive: Inspektor konstatovao štetu na uzurpiranom imanju

Podeli vest

Rudarski inspektor Ministarstva rudarstva i energetike obavio je danas, u prisustvu javnog tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu i ovlašćenih službenika PS Surčin, terenski nadzor u Jakovačkoj Kumši po prijavi da se na toj lokaciji nelegalno eksploatiše pesak.

Kako je Informer ranije ekskluzivno objavio, postoje indicije da je firma "NM KOP", čiji je vlasnik Nemanja Milenković, uzurpirala hektar zemljišta bez saglasnosti vlasnika M. P. koji je 7. avgusta prijavio nadležnim inspekcijskim službama da mu je bagerima prekopana i uništena njiva.

"Izveštaj o pregledu terena i zatečenom stanju biće dostavljen vlasniku predmetnog zemljišta, PS Surčin i Trećem osnovnom tužilaštvu u cilju preduzimanja daljih dokaznih radnji", kratko je saopšteno danas iz Tužilaštva.

Nemanja Milenković je, inače, sin svedoka saradnika Dejana Milenkovića i formalni vlasnik firme "NM KOP", mada se sumnja da je suštinski to njegov otac.

Obojica su saslušani 28. oktobra, nakon što je Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv mlađeg Milenkovića zbog izazivanja opšte opasnosti i protivpravnog zauzimanja tuđe zemlje. 

Kako je M. P. naveo za Informer 23. oktobra, osim toga što se na njegovom posedu nelegalno eksploatiše pesak, on je gotovo svakodnevno izložen pritisku raznih posrednika koji pokušavaju da ga ubede da proda Milenkovićima imovinu.

Pošto je on u par navrata odbio ponudu da im proda imanje, kako tvrdi, njihova građevinska firma je nelegalno ušla na njegov posed i oštetila mu zemljište i prinose ječma. 

- Plac je značajno uništen i u toku je odronjavanje zemlje. Kolika je do sada pričinjena šteta i koje će posledice tek nastati od opadanja nivoa podzemnih voda, ne mogu ni da zamislim. Bojim se da neće proći još mnogo vremena pa da to zemljište postane sasvim neupotrebljivo - rekao je M. P.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija